Telegrami kanal Ištši Svoih teatab, et seda teemat on Venemaal keelatud uudistes kajastada, aga NTV pöördus uurimiskomitee (SKR) poole.

NTV avalduses uurimiskomiteele öeldakse, et propagandist Olga Zenkova ja operaator Artjom Jepifanov viibisid Melitopolis toimetuse ülesandel. 17. jaanuaril sõid nad hommikust restoranis Vorontsovski, kui neid ründasid mehed, kes nimetasid end „pataljoni Ahmat võitlejateks“.

Rünnaku tagajärjel sai Jepifanov keskmise raskusastmega vigastusi, mida tõestab läbivaatusprotokoll Melitopoli linnahaiglast nr 1. Zenkova suhtes „pani grupp isikuid toime sugulise iseloomuga vägivaldseid tegusid“.

Olga Zenkova on NTV veebilehel telekanali töötajana märgitud. Ta sündis Jekaterinburgis 1983. aasta 21. juulil ning on omandanud „telesaatejuhi“ ameti. Zenkova on propagandategevuse eest Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu (RNBO) sanktsioonide all.

Ka Jepifanov on juba aastaid NTV heaks töötanud ning on üles võtnud propagandalugusid Luhanski ja Donetski oblasti okupeeritud osadest.

Jaga
Kommentaarid