„Ühes kaitseministeeriumiga seotud sõjaväekeskuses toimus plahvatus,“ ütles Isfahani kubermangu julgeolekuülema asetäitja Mohammad Reza Jan-Nesari uudisteagentuurile Fars.

Jan-Nesari ütles, et plahvatus tekitas mõningaid kahjustusi, kuid inimohvreid kaasa ei toonud.

Riiklik uudisteagentuur IRNA teatas hiljem, et plahvatuse põhjustasid droonid.

„Toimus väikeste droonide poolt korraldatud ebaõnnestunud rünnak kaitseministeeriumi tööstuskompleksi vastu, kuid õnneks [tabas] tänu täpsetele prgonoosidele ja õhutõrjele neist [vaid] üks,“ teatas IRNA, viidates riigi kaitseministeeriumile.

„Kompleksi õhutõrjesüsteem suutis teised kaks drooni hävitada. Õnneks ei tapnud see ebaõnnestunud rünnak kedagi ja kahjustused kompleksi katusele olid kerged.“

Ühismeedias levivate teadete kohaselt rünnati Iraanis mõne tunni jooksul mitut rajatist, kuid ametlikku kinnitust sellele pole. IRNA teatas veel põlengust naftatöötlemistehases Tabrizi linnas, kus teate kohaselt sai üks inimene vigastada. Tulekahju põhjust ei ole avaldatud.

Iraani sõjaväe-, tuuma- ja tööstusrajatiste ümbruses on viimastel aastatel toimunud mitmeid plahvatusi ja tulekahjusid, kirjutab The Guardian. Juulis teatas Iraan, et vahistas Iisraeli heaks töötavatest kurdi võitlejatest koosneva sabotaažirühma, kes kavatses Isfahanis õhku lasta sõjarajatise. Iisrael on Iraani pikalt sõjategevusega ähvardanud, väites, et viimane kavatseb arendada tuumarelvi. Iraan eitab kavatsust.

Iraanis toodetakse teatavasti lahingudroone Shahed, mida Venemaa kasutab Ukraina ründamiseks.

Jaga
Kommentaarid