Huawei FreeBuds 5i on müstiline klapipaar. Ja tõepoolest üllatabki sind igal sammul, igal pool ja igal ajal. Kuidas nimelt? Esimene asi, mis paneb üllatusest kulmu kergitama, on nende klappide soovituslik jaemüügihind. Võtame lähtekohaks selle, mida nad pakuvad:

  • Hi-Res sertifikaat, ehk dünaamiline helidraiver, polümeerkomposiitdiafragma (ära küsi!) ehk kokkuvõtlikult laiakõlaline helipilt, kus ei kahvatu bassid ega kisa kõrged;

  • aktiivne mürasummutus (rõhutame – aktiivne!), mis summutab kuni 42 dB väärtuses väliseid helisid;

  • aku klappides, mis kestab kuni 7,5 tundi, ja karp, mis võimaldab laadida klappe veel 28 tunni jagu. Lisaks kiirlaadimisvõimekus.

Palju sa oleksid nende eest nõus maksma? 100, 150, 200 eurot? Mis iganes sa oled nõus maksma, selge on see, et nii vähesega pole sa arvestanud, kui on nende hind päriselt – jõudsalt alla saja euro. Üllatav, kas pole? Soodne hind teeb neist suurepärased klapid mitmel moel. Esiteks on keerukas (kui mitte võimatu) sama raha eest samaväärilisi klappe leida – FreeBuds 5i on ideaalsed klapid näiteks esimesteks aktiivse mürasummutusega kõrvaklappideks lastele või noorematele, kes teadupärast asju kaotama kipuvad. Või siis testimiseks, kui sul pole kunagi selliseid klappe olnud. Olgu öeldud, et tegelikult võimaldab rakendus Huawei AI Life sul oma klappidel ka silma peal hoida.

Jätkame üllatumist. Ühilduvus kõikide seadmetega. Ostad ühe tootja klapid ja need töötavadki ainult konkreetse tootja seadmetega? Tavaline ja mitte just üllatav. Huawei on aga loonud rakenduse, mis võimaldab kasutada klappe kõikide tootjate seadmetega. Ja mis kõige tähtsam – mitte nii-öelda nuditult, vaid täpselt nii, nagu ette nähtud. Rakenduses saad sättida paika endale sobiva ekvalaiseri ja valida soovitud mürasummutustaseme (Ultra, General, Cozy) keskkonna järgi. Samuti saad seadistada rakenduse kaudu kõik need funktsioonid juhitavaks ka klappide endi pealt (klapid on puutetundlikud) ja nagu sellest kõigest veel vähe oleks: rakendus aitab sul valida ka klappidele just sinu kõrvadele kõige paremini sobivad otsikud.

Rohkem üllatusi ei taha? Peame vabandama – neid tuleb siinkohal veel. Näiteks nende klappide pea olematud mõõdud: võrreldes seeria eelmise mudeliga on klapid 0,6 mm õhemad ja laadimiskarp (mis pigem on laadimisovaal) 3 grammi kergem. Ei tundu palju, aga kui räägime numbritest, mis ongi kõigest maksimaalselt mõnekümne grammi ümber, on see siiski päris suur näitaja. Või näiteks veekindlus – olgu, Huawei ei üllata sind sellega, et saaksid minna klappidega sukelduma, kuid treeningul higistamise ja vihma, mis äkki ühel päeval otse kõrva sajab, kannatavad need klapid vabalt ära.

Ja lõpetuseks – mis siis nende klappide juures halba on? Sest kõik ei saa ju olla nii hea. Halb on see, et Huaweil võttis selliste klappide tootmine nii kaua aega, sest mõelda, kui palju raha me oleksime kokku hoidnud kõikide kõrvaklappide arvelt ja kui palju häid emotsioone meil oleks elus rohkem olnud. Hea Huawei – ära järgmine kord nii kaua venita!

Jaga
Kommentaarid