Ajatud sisekujundusideed iga kodu jaoks

Kuna sisekujundusnippe ringleb internetis palju, võib olla keeruline mõista, kust alustada. Siin on mõned ajatud sisekujundusideed, mis sulle meeldida võivad:

  1. Loo toas fookuspunkt. Selleks et tuba esteetiline välja näeks, peab sellel olema fookuspunkt. See võib olla näiteks suur aken, kamin, maal või nurk taimedega. Fookuspunkti loomine aitab tuba tasakaalustada, tänu millele näeb ruum ilusam välja.

  2. Tekstuur lisab põnevust. Erinevate tekstuuride, näiteks patjade ja vaipade asetamine tuppa lisab visuaalset põnevust. Ära karda katsetada erinevate värvikombinatsioonide ega mustritega. Aseta padjad, vaibad ja miks mitte tekid erinevatesse toa nurkadesse, et ruumi välimust tasakaalustada.

  3. Investeeri taimedesse. Taimede toomine tuppa aitab jätta kodust rahulikuma ja mõnusama mulje. Lisaks taimedele võid panna vaasi lilled või sisustada toad kivide ja kristallidega.

  4. Eelista heledaid värve. Heledad toonid loovad illusiooni suuremast ja avatumast ruumist. Tumedatel toonidel on vastupidine efekt. Kui tahad oma tuba avaramaks muuta, dekoreeri see heledate värvidega.

  5. Lisa koju rohkem peegleid. Peeglid ei ole mitte ainult praktilised, vaid ka esteetilised. Need aitavad muuta ruumi avaramaks ja heledamaks. Kui riputad peegli akna vastu, toob see tuppa veelgi rohkem loomulikku valgust.

Nipid sisekujundamise rahastamiseks

Kodu sisustamine võib olla lõbus. Ei saa salata, et kujundamisega hoogu minnes on lihtne eelarve lõhki ajada. Liigsete kulutuste vältimiseks järgi neid näpunäiteid:

  1. Koosta eelarve – pane kirja, mida ostma pead ja kui palju saad millelegi kulutada. Kui leiad sisustuselemendi, mis jääb sinu eelarvest välja, jäta see ostmata ja otsi alternatiive.

  2. Käi läbi erinevaid sisustuspoode – ära otsusta esimese ettejuhtuva mööblieseme kasuks. Võrdle erinevate poodide valikut ja hindu. Vaata ka kaupluste veebikatalooge ja taaskasutuspoode.

  3. Investeeri energiasäästlikesse valgustitesse – kodu avaramaks muutmiseks on tarvis kas suuri aknaid või mitmeid lampe. Valgustusse investeerimine on kodu sisustamisel üks kulukamaid asju, mistõttu on mõistlik investeerida energiasäästlikesse valgustitesse.

  4. Jäta eelarvesse lisaruumi – nagu mainitud, on kodu sisustamisega lihtne hoogu minna. Võib juhtuda, et näed poes interjöörielementi, millele sa ei suuda ei ütelda. Sel juhul on hea, kui ka sinu eelarve aksessuaari ostmisega nõustub.

  5. Laen ei ole halb mõte – stiilne interjöör lisab kodule nii rahalist kui ka esteetilist väärtust. Maja või korteri sisemusse investeerimine ei ole ülehinnatud, nagu tihti arvatakse. Seega, kui oled valmis uuenduseks, kuid säästudest napib, võid taotleda mõistliku intressiga väikelaenu.

Kuidas saada remondiks laenu?

Kodu ümberkujundamine on hea võimalus lisada tubadele isikupära ja muuta need „enda omaks“. Enne kui taotled kodu sisekujunduseks laenu, on hea mõnda asja meeles pidada:

  1. Tea, mida tahad teha – loo kindel ettekujutus sellest, kuidas tahad kodu kujundada. Nii saad arvestada täpselt, palju raha selleks laenama pead.

  2. Leia sobiv laenuandja – Eestis on mitmeid laenuandjaid ja palju erinevate tingimustega laene. Võrdle pakkumisi ja leia endale sobiv.

  3. Veendu, et oled võimeline laenu võtma – veendu, et sinu finantsiline olukord on piisav, et laenu regulaarselt õigel ajal tagasi maksta. Makseraskusi ei taha ei laenuandja ega sina.

Kodu sisustamine on vahva tegevus, millesse saad kaasata pere ja sõbrad. Hoides meeles mõningaid näpunäiteid, saad ka väikese eelarve juures muuta kodu luksuslikumaks ja mõnusamaks.

Jaga
Kommentaarid