Tal oli enese tekitatud kuulihaav ja ta tunnistati kohapeal surnuks, teatas Los Angelese maakonna šerif Robert Luna, vahendab BBC News.

Suure aasialastest elanikkonna poolest tuntud Monterey Parkis olid käimas kuukalendrijärgse uue aasta tähistamise pidustused.

Tapatöö motiivi politsei veel ei tea.

Kümme inimest sai tulistamises ka haavata ja seitse on endiselt haiglas, mõni kriitilises seisundis, teatas Luna. Ta lisas, et kümmet tapetut endiselt tuvastatakse, aga nad on ilmselt 50.-60. eluaastates ja mõni võib-olla ka vanem.

Varem teatasid võimud, et tapeti viis meest ja viis naist, kes kõik olid ilmselt Aasia päritolu.

Üks California ajaloo ohvriterohkematest massitulistamistest algas kohaliku aja järgi laupäeval kella 22.22 ajal populaarses Star Ballroomi tantsustuudios Monterey Parkis, mis asub Los Angelese kesklinnast umbes 11 kilomeetrit idas.

Umbes 30 minutit hiljem saabus tulistaja teise tantsustuudiosse lähedal asuvas Alhambra linnas. Ta sisenes sellesse, aga kahel inimesel õnnestus talt relv ära võtta ja ta põgenes.

Eile kindlustas politsei tunde kogu Los Angelese piirkonda, kuni tulistajat otsiti.

Veidi enne kella 13 kohaliku aja järgi, umbes 12 tundi pärast tulistamist, piiras eriüksus sisse valge kaubiku, mis asus parklas Torrance’is, umbes 48 kilomeetri kaugusel Monterey Parkist.

Šerif Luna sõnul kuuldi kaubikust üksikut lasku ja leiti roolile vajunud kahtlusalune. Luna sõnul usutakse, et ta tegutses üksi ja teisi kahtlusaluseid ei ole.