Tulistamine toimus laupäeva õhtul kohaliku aja järgi veidi pärast kella 22.00 (Eesti aja järgi kell 8 pühapäeva hommikul). Tunnistajate sõnul avas meesterahvas USA California osariigis Los Angelese idapoolses eeslinnas Monterey Parkis asuvas tantsusaalis automaatrelvast tule. Tulistamispaiga lähedal oli vahetult enne lõppenud Hiina uusasta tähistamine.

Tulistaja põgenes sündmuskohalt ja on endiselt tagaotsitav, ütles Los Angelese politseijaoskonna kapten Andrew Meyer, vahendab CNN. Meyer sõnas, et politseinikud leidsid tulistamiskohast kümme surnukeha. Vähemalt kümme inimest on toimetatud haiglatesse, neist osad kriitilises seisundis.

„Kui politseinikud sündmuskohale jõudsid, nägid nad arvukalt inimesi, kes põgenesid ja karjusid,“ ütles Meyer. „Politseinikud sisenesid sündmuskohta ja leidsid veel ohvreid.“

CNN-iga rääkinud pealtnägijate sõnul on tantsusaal, kus tulistamine toimus, populaarne ja nädalavahetuseti rahvast täis. Teadaolevalt tähistati sealgi parasjagu Hiina uusaasta saabumist.

Sündmuskoha lähedal asuva restorani omanik rääkis, et kolm inimest jooksid tema restorani sisse ja palusid tal uks lukustada. Talle öeldi, et tulistajal oli palju laskemoona.

Meyeri sõnul on Los Angelese politsei teadlik teisestki tulistamisest Monterey Parki naabruses Alhambras. Politsei uurib, kas see on massitulistamisega seotud.