Saksa ajalehe Der Spiegeli teatel informeerisid Saksa välisluureteenistuse esindajad parlamendis toimunud salanõupidamisel Saksa poliitikuid, et Ukraina armee kaotab iga päev Bahmuti lähistel toimuvates lahingutes kolmekohalise arvu sõdureid.

Saksa luureteenistuse hinnangul oleks Bahmuti hõivamisel venelaste poolt tõsised tagajärjed, kuna see võimaldaks Vene vägedel liikuda sügavamale Ukrainasse.

Luureteenistus oletab, et samuti suuri kaotusi kandvale Venemaale ei mängi shukkunute arv sõjataktikas olulist rolli. BND esindajad märgivad, et Vene armee tegutseb Bahmuti ümbruses „halastamatu julmusega“, kasutades oma sõdureid „kahurilihana“.

Bahmuti linna üle on lahingud kestnud alates eelmise aasta juulist ja linnast on saanud sõjategevuse tulipunkt. Eelmisel nädalal teatas Venemaa Bahmuti põhjaosas asuva Soledari linna hõivamisest, mida Ukraina pool on eitanud. Bahmuti ründamisel mängivad olulist rolli Vene erasõjafirma Wagneri grupi palgasõdurid. Wagnerlaste juht Jevgeni Prigožin on korduvalt ukrainlaste tugeva vastupanu üle kurtnud, öeldes, et iga maja on piirkonnas tehtud kindluseks, mille vallutamine võtab päevi. Sel nädalal ütles Prigožin, et Vene sõduritel on Ukraina võitlejatelt „palju õppida“.

Jaga
Kommentaarid