Peskovil paluti kommenteerida Pihkva oblasti esinduskogu liikme Artur Gaiduki pöördumist presidendiadministratsiooni poole, milles Gaiduk palub presidendil anda välja ukaas osalise mobilisatsiooni lõpetamiseks. Gaidukile saadetud vastuses teatati, et presidendi osalise mobilisatsiooni ukaasi kehtivus jätkub. Ajakirjanikud küsisid Peskovilt selgitust, vahendab Interfax.

„Me orienteerume presidendi öeldule. Osalise mobilisatsiooni käigus see arv, mis plaaniti mobiliseerida, tagati. Ja edasi algas juba tavapärane ajateenistusse kutsumine. President on sellest mitu korda rääkinud ja soovitame sellele orienteeruda,“ lausus Peskov.

Ajakirjanikud küsisid, mida tähendab presidendiadministratsiooni vastuses väljend „ukaasi kehtivus jätkub“.

„Ma pean täpsustama. Ma arvan, et tõenäoliselt on see selline juriidiline eripära. Ma ei ole praegu valmis teile täpselt vastama. Täpsustan ja siis selgitan olukorda. Aga siin on ikkagi peamine see, et ma kutsun veel kord orienteeruma president Putini vastavale avaldusele,“ ütles Peskov.

Putin allkirjastas 21. septembril ukaasi osalise mobilisatsiooni alguse kohta. Ukaasi mobilisatsiooni lõpetamise kohta ei ole aga välja antud.

Jaga
Kommentaarid