Tapmises kahtlustatava nimi ei ole selgunud. Kinnisel istungil osales ta videoülekande kaudu.

Kui tavapäraselt kestavad säärased vahistamised kümmekond minutit, siis täna läks üle tunni. Prokurör Kelly Kruusimägi selgitas, et seda tingis kahtlustatavale asjaolude selgitamine.

Kruusimäe sõnul tunnistas kahtlustatav, et on tapmisega seotud. Mida see tähendab, prokurör ei täpsustanud. Kruusimäe sõnul pole praegu teada, et keegi veel võinuks tapmisega seotud olla.

Siiski sai Kruusimägi kinnitada, et tapmises ei mänginud rolli alkoholi kuritarvitamine.

Irina kadus esmaspäeva õhtul pärast tööpäeva lõppu ega jõudnud koju. Lähedased andsid tema kadumisest politseile teada teisipäeva õhtul ning politsei asus kohe selgitama Irina kadumisega seotud asjaolusid. Politseinikud leidsid Irina vägivallatunnustega surnukeha ja tema auto samal ööl Lasnamäelt Narva maantee kõrvalt. Surnukeha oli keset tühermaad.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares kinnitas hiljem, et ligi ööpäev kestnud uurimise tulemusel peeti tapmises kahtlustatav kinni.

„Mõistsime üsna pea pärast Irina kadumisteate laekumist, et naine võis olla sattunud kuriteo ohvriks,“ selgitas Vares.

Kahtlusaluse tabamiseks töötati läbi videokaamerate salvestisi ja koguti muudki infot. Kolmapäeva õhtuks oli kogutud piisavalt tõendeid, et kahtlustada tapmises 28-aastast kohalikku meest.

Irina oli Paasiku Grossi toidukaupluse kõrval asuva lillepoe omanik. Poe uksed olid täna ennelõunal suletud. Seal pole pärast Irina lahkumist keegi käinud, öeldi Grossi kauplusest. Küll aga oli poe ette toodud lilli ja küünlaid.