Erakondadest esitasid täisnimekirja ehk 125 kandidaati Erakond Eesti 200, Isamaa Erakond, Eesti Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Eesti Reformierakond, Erakond Parempoolsed ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Erakond Eestimaa Rohelised esitas 58 ja Eestimaa Ühendatud Vasakpartei seadis üles 25 kandidaati.

Lisaks erakondadele on dokumendid esitanud 11 üksikkandidaati: Mihhail Stalnuhhin (Ida-Virumaa), Andres Laiapea (Järva- ja Viljandimaa), Teho Paulus (Lääne-Virumaa), Vello Kookmaa (Harju- ja Raplamaa), Alar Kookmaa (Harju- ja Raplamaa), Sergei Svjatušenko (Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa), Indrek Nicholas Nurmberg (Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa), Vladas Radvilavičius (Harju- ja Raplamaa), Argo Mõttus (Võru-, Valga- ja Põlvamaa), Tarmo Kalde (Lääne-Virumaa) ja Meelis Kaldalu (Tartu linn).

Reedel ja esmaspäeval toimub kandidaatide dokumentide kontrollimine ja vigade parandamine. Vabariigi Valimiskomisjon registreerib nõuetekohaselt esitatud kandidaadid teisipäeval kell 13 algaval koosolekul. Seejärel toimub kandidaatide registreerimisnumbrite loosimine ehk liisuheitmine

Riigikogu valimisnädal on 27. veebruarist 5. märtsini 2023.