„Tunnustame riikide suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust rahvusvaheliste seaduste raames. Seetõttu ei tunnustanud me vaatamata Teherani ja Moskva suurepärastele suhetele Krimmi, Luhanski ja Donetski oblasti eraldamist Ukrainast,“ ütles Iraani välisminister Hossein Amir Abdollahian ütles Türgi rahvusringhäälingule TRT World, vahendab Meduza.

„Jälgime välispoliitikas järjepidevat põhimõtet: kui ütleme, et Ukraina konflikt ei ole lahendus, siis me usume oma positsiooni poliitilise alusprintsiibina,“ lisas Abdollahian.

Iraan müüb Venemaale teatavasti kamikaze-droone ja ballistilisi rakette. Väidetavalt on Venemaa lubanud Iraanile vastutasuks müüa hävituslennukeid Su-35. Eelmisel nädalal kinnitas Iraani parlamendi julgeoleku- ja välispoliitika komisjoni liige Shahriar Heidari riigi meediale, et esimesed hävitajad Venemaalt saabuvad märtsi lõpus.

Venemaa annekteeris Krimmi 2014. aastal. 2022. aastal teatasid Venemaa võimud Ukraina Ukraina Donetski, Luhanski, Zapporižžja ja Hersoni piirkondade annekteerimisest.

Jaga
Kommentaarid