„Politsei sai kell 13.37 teate liiklusõnnetusest Kesklinna linnaosas Estonia puiesteel kõnniteel, kus lumesahk sõitis tagurdades otsa 8-aastasele lapsele,“ märgiti politsei pressiteenistusest Delfile. „Esialgsetel andmetel ei ole lapse vigastused eluohtlikud, kiirabi võttis ta kontrolliks haiglasse kaasa. Kõik liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.“

Koht, kus intsident juhtus, paikneb kahe kooli vahetus läheduses: Estonia puiesteel paiknevad nii Tallinna inglise kolledž kui ka reaalkool.

Abilinnapea Vladimir Svet: see on äärmiselt kahetsusväärne

Tallinna abilinnapea Vladimir Sveti sõnul on täna Tallinna Kesklinnas aset leidnud juhtum lubamatu ning selliseid olukordi ei tohiks ette tulla.

Otsasõitu teinud sahajuhile ei ole enam Tallinna tänavatel kohta.

Vladimir Svet

„Tegemist on igati kahetsusväärse olukorraga ja kogu südamest loodan, et lapsega tervisega on kõik korras. Siinkohal rõhutan, et otsasõitu teinud sahajuhile ei ole enam Tallinna tänavatel kohta. Tallinna linna lepingupartneritel on igapäevaselt lund koristamas ligi 200 inimest ja kõik nad peavad oma tööd tegema hoolikalt, seades jalakäijate ohutuse esikohale. Keerulised ilmaolud ei ole vabanduseks ja ka tahtmatu otsasõit jalakäijale ei ole asi, mida saame tolereerida,“ sõnas Svet pressiteate vahendusel. „Paneme kõigile Tallinna tänavahoolduse partneritele veelkord südamele, et nad oleksid eriti hoolsad ja valvsad kõnniteid puhastades, seda eriti haridusasutuste ümbruses. Viime selleks läbi koostöös tänavahooldusfirmadega ka vastava koolituse mehhanismijuhtidele, et tulevikus selliseid olukordi enam ei juhtuks.