Delfi lugeja kirjeldas, kuidas buss jäi peaaegu igas peatuses lumme kinni ning ei saanud libeduse tõttu edasi sõita. „Tööle sõit võttis tavapärase 15 minuti asemel umbes 30 minutit. Buss jäi pea igas peatuses lörtsiplögasse kinni ega saanud kohapealt minema. Olukord oli halvim Tõnismäel, kus buss liikus mäest üles, lõõts risti üle kahe raja. Trolliliin nr 1 suunati Tõnismäel valitsenud libeduse tõttu ümber Balti jaama,“ kirjeldas ta.

Teine lugeja kirjeldas, kuidas buss jäi Sõle tänava ja Kolde puiestee ristmikul lumme kinni. „Bussijuht üritas korduvalt koha pealt ära saada, aga see vaid tõmbas bussi viltu. Lõpuks oligi buss pooleldi teiste sõiduradade peal. Kuskil viis fooritsüklit ootasime, kuniks bussijuht uksed lahti tegi. Enamik inimesi läksid uut bussi ootama, ma kõndisin koju tagasi,“ rääkis ta.

Tallinna transpordiameti lehel on näha, kuidas tõrkeid esineb nii busside, trammide kui ka trollide väljumistes.

Ühistranspordiliiklus on häiritud pea kõikidel liinidel.

Transpordiamet andis liiklejatele hoiatuse, et täna on teed kohati väga libedad ning ilmastikuolud rasked. Lund ja lörtsi sajab üle Eesti.

Pärnu-, Rapla- ja Harjumaal ei suuda teehooldajad tiheda lumesaju ning teedele murdunud puude tõttu tagada teede nõutavat seisunditaset ja transpordiamet kehtestab neljapäeval algusega kell 9 sealsetel riigiteedel rasketest ilmaoludest tingitud tavapärasest erineva hoolderežiimi.

Lühikese aja jooksul on maha sadanud enam kui 15 sentimeetrit märga lund, mis on murdnud teedele ka puid ja oksi. Kuigi kogu Pärnu-, Rapla- ja Harjumaa hooldustehnika on väljas, ei suudeta kõikjal tagada teede nõutavat seisunditaset. Liiklejatel tuleb olla väga ettevaatlik. Facebookis postitati Peetri aleviku kogukonnagruppi, kuidas tee peale kukkus suur kuusk ning liiklus on häiritud.

Rasketest ilmaoludest tingitud tavapärasest erinev hoolderežiim kehtib Pärnu-, Rapla- ja Harjumaal neljapäeval kella 20ni.

Tugev lumesadu on põhjustanud ka ulatuslikud elektrikatkestused üle Eesti.

Elektrilevi teatas, et kõige ulatuslikumad rikked on Harju-, Rapla- ja Pärnumaal, hommikuse seisuga on elektrita ca 21 700 klienti. Hommikul kogunes Elektrilevi kriisikomisjon, kes töötab selle nimel, et inimeste elektrivarustus esimesel võimalusel taastada.

Raske lumesaju tõttu on murdunud palju puid ja oksi ning põhjustanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle kogu Mandri-Eesti. Paari tunni jooksul tuleb katkestusi veel juurde, kuniks sadu kestab. Brigaadid tegelevad rikete likvideerimisega juba alates varahommikust ning elektriühendus on taastatud 971 kliendil. Kohe kui ilm võimaldab, alustatakse ülelende ka droonidega, et kiirendada rikete kaardistamist.

„Komplekteerimisel on lisabrigaadid, kes suunduvad juba olemasolevatele appi rikkeid kõrvaldama. Samuti on suurendatud koosseisus tööl meie juhtimiskeskus,“ ütles Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Kuna ilm on endiselt heitlik ja lund sajab juurde, siis on rikete likvideerimine ohutuse seisukohast keeruline. „Varasemate tormirikete likvideerimise kogemusele tuginedes saame öelda, et umbes pooled klientidest saavad elektri tagasi 12 tunni jooksul. Täpsemad prognoosid saame anda õhtupoole, kui olukord on stabiliseerunud ja lumesadu lõppenud,“ kommenteeris Härm.

Tihe lumesadu on mõjutanud ka lennuliiklust, aga suuremat kaost siiski ei ole. „Hommikul mõned lennud tühistati, mõned natuke hilinevad, aga ütleme nii, et praegu hakkab liiklus taastuma,“ ütles Tallinna lennujaama pressiesindaja. Ta lisas, et lennuradadel töötavad kõik sahad täisvõimsusel ning hooldus käib.

Täna varahommikul on teeolud talvised. Teekatted on suurematel riigiteedel Lõuna- ja Kesk-Eestis soolamärjad või sõidujälgedes soolalumesegused, Lääne- ja Põhja-Eestis lume- ja lörtsisegused. Teetemperatuur on kõikjal miinuses, seega on teed kohati väga libedad.

Ilmaprognoosi kohaselt on täna pilves ilm. Ennelõunat sajab üle Eesti lund ja lörtsi, kohati tuiskab. Pärastlõunal lõuna poolt alates pilvisus hõreneb ja sadu lakkab kõikjal. Õhu- ja teetemperatuur kõigub päeva jooksul nulli lähedal.