Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares kinnitas, et ligi ööpäev kestnud uurimise tulemusel peeti tapmises kahtlustatav kinni. „Mõistsime üsna pea pärast Irina kadumisteate laekumist, et naine võis olla sattunud kuriteo ohvriks. Politseinikud tegid alates teisipäeva õhtust pingsalt tööd, püstitades uurimisversioone ning tuvastades võimalikku kahtlustatavat. Selleks töötati läbi videokaamerate salvestisi ja koguti infot. Kolmapäeva õhtuks oli meil kogutud piisavalt tõendeid, et tapmises kahtlustada 28-aastast kohalikku meest, kelle me koheselt ka kinni pidasime,“ kirjeldas Vares.

„Uurimine on algusjärgus ja mees ei ole hetkel veel ütlusi andnud, mistõttu on vara rääkida võimalikust motiivist. Praeguse info kohaselt ei olnud tegemist siiski juhusliku ohvriga ning teistele inimestele oht puudus,“ ütles Vares.

Irina kadus esmaspäeva õhtul pärast tööpäeva lõppu, kuid ei jõudnud pärast seda koju. Lähedased andsid naise kadumisest politseile teada teisipäeva õhtul ning politsei asus koheselt selgitama Irina kadumisega seotud asjaolusid. Politseinikud leidsid Irina surnukeha ja tema auto samal ööl Lasnamäel Narva maantee kõrvalt.

Paik, kust Irina surnukeha leiti, asub keset tühermaad, mis jääb Lasnamäe paneelmajade ja mereääre vahele.

Irina oli kohaliku Grossi poe kõrval paikneva lillepoe omanik. Delfi käis seal täna kohal ja vestles Irina kolleegide ja klientidega. „Ta oli nii hea ja rõõmus,“ meenutas vanem naine, kes oli vahepeal lillepoodi sattunud lausa paar korda nädalas.