Ukraina päästeteenistus teatas, et kella 14 seisuga hukkus 17 inimest, kelle hulgas oli neli last ja üheksa helikopteri pardal viibinut.

Vigastada sai päästeteenistuse teatel 25 inimest, kellest 11 on lapsed. Nad kõik viidi haiglasse. Ühe lapse saatus pole teada. Päästeenistus rõhutas, et informatsiooni täpsustatakse.

Ukraina presidendikantselei teatas varem, et hukkus 16 inimest ja vigastada sai 30.

„Täpsustatud andmed tragöödia kohta Brovarõs: hukkus 16 inimest, neist kolm last. Hospitaliseeritud on 30 inimest, kelle hulgas on 12 last,“ öeldakse teates.

Ukraina päästeteenistus teatas varem, et 18. jaanuaril kell 8.20 sai helikopteri EC-225 pardanumbriga 54 allakukkumise tagajärjel Kiievi oblastis Brovarõs kahjustada lasteaia hoone, mis ka süttis, ning purunesid aknad 14-korruselisel elumajal ja kolmel sõiduautol. Kell 9.06 oli tulekahju hoones lokaliseeritud 500-ruutmeetrisel alal ja sai kell 9.28 kustutatud.

Ukraina siseministeerium teatas, et peale siseminister Denõss Monastõrskõi, tema asetäitja Jevhen Jenini ja riigisekretär Juri Lubkovõtši hukkusid patronaažiteenistuse juhi asetäitja Tetjana Šutjak, politsei sisejulgeolekuameti kaitse tagamise valitsuse ülem alampolkovnik Mõhhailo Pavluško ja siseministeeriumi kommunikatsiooniameti juhtivinspektor Mõkola Anatskõi.

Lisaks sellele hukkus kogu kopteri meeskond: erilennueskadrilli helikopteriinstruktor Oleksandr Vassõlenko, sama eskadrilli piloot Kostjantõn Kovalenko ja pardamehaanik Ivan Kasjanov.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi andis kopteriõnnetuse uurimiseks korralduse Ukraina julgeolekuteenistusele (SBU) ja politseile.

„Andsin Ukraina julgeolekuteenistusele korralduse selgitada koostöös Ukraina rahvusliku politsei ja teiste volitatud organitega välja toimunu kõik asjaolud. Minu kaastunne hukkunute kõigile sugulastele ja lähedastele! Denõss, Jevhen, Juri, siseministeeriumi meeskond... tõelised Ukraina patrioodid. Helge mälestus! Helge mälestus kõigile, kelle elu võttis see must hommik!“ kirjutas Zelenskõi.

Ukraina presidendikantselei teatas briifingul, et Monastõrskõi lendas „kuuma kohta“ rindel.

„Siseminister suundus töö asjus ühte kuuma punkti, kus meil riigis toimub lahingutegevus,“ teatas presidendikantselei.

Harkivi oblasti politseiülem Volodõmõr Tõmoško ütles, et kopteris olnud olid teel Harkivi oblastisse.

„Kuulsin just helikopteri allakukkumisest Ukrainas. Sügavaim kaastunne [peaminister] Denõss Šmõhalile, Ukraina rahvale ja ohvrite perekondadele. Eesti leinab koos teiega. Veel üks traagiline meeldetuletus uskumatult rängast hinnast, mida Ukraina maksab oma vabadusvõitluse käigus Venemaa vastu,“ kirjutas Twitteris peaminister Kaja Kallas.

Kolleegi mälestab ka Eesti siseminister Lauri Läänemets.

Jaga
Kommentaarid