Pistorius on olnud Alam-Saksimaa sise- ja spordiminister alates 2013. aastast ja tema kolmas ametiaeg algas mõned kuud tagasi. Aastatel 2006-2013 oli ta Osnabrücki linnapea. Kuigi ta on alati püsinud Alam-Saksimaal, on ta ARD teatel alati osalenud SPD liidutaseme sisepoliitika kujundamisel valimiskampaaniates ja koalitsiooniläbirääkimistel.

62-aastane jurist arvatakse omavat SPD-s laialdast kontaktide võrgustikku ja olevat sobilik kaitseministri keeruliseks tööks.

Teadete kohaselt on Pistoriusel olnud korduvalt ambitsioone poliitilise ameti pidamiseks liidutasemel. Liikusid kuulujutud, et Pistoriusest saab liidusiseminister, kui Nancy Faeser kandideerib SPD tippkandidaadina Hesseni liidumaa parlamendivalimistel.

Pistoriust õnnitles uue ametikoha puhul SPD koalitsioonipartneri Vaba Demokraatliku Partei (FDP) juht, rahandusminister Christian Lindner, kes nimetas teda „oma uueks kabinetikolleegiks“.

Otsust kritiseerisid opositsioonis olevad konservatiivid (CDU/CSU).

„Taas ei mängi asjatundlikkus ja kogemus Bundeswehriga mingit rolli,“ ütles CDU/CSU fraktsiooni aseesimees Johann Wadephul, kelle sõnul on valitud inimene B-meeskonnast, millega valmistas liidukantsler Olaf Scholz tõelise üllatuse, aga kahjuks mitte meeldiva.

Juba neljapäeval peab Pistorius võõrustama Berliinis USA kaitseministrit Lloyd Austinit.