TLT sisekontrolli- ja sisevalveosakonna juhataja Tarmo Lai sõnul on viimasel ajal just trammide kallal sagenenud omavolitsemine tähendanud pealinna ühistransporditeenuse pakkujale märgatavat rahalist kulu ning lisatööd. „Võib öelda, et hinnanguline kahju sõidukite puhastamise ja paranduste, teostamata veootsade ja asenduste korraldamisega ulatub u 70 000 euroni aastas. Samuti tähendab see meie jaoks aja- ja ressursikulu, sest ühissõiduk, mille kallal on vandaalitsetud, võetakse liinilt maha ning viiakse puhastusse, tõsisemal juhul parandusse,“ rääkis ta ning lisas, et kuigi grafiti trammi välisküljel võib tunduda lihtsamat sorti avaliku korra rikkumisena, kaasneb sellega arvestatav rahaline kahju ning lõpuks kannatavad ühistranspordi kasutajad.

„Rikutud trammi, bussi või trolli asemel peame kiiremas korras organiseerima liinile asendussõiduki. Samal ajal ootavad aga teised reisijad peatuses ühistransporti ning nende pahameel on õigustatud, kui seda õigeaegselt ei saabu. Lisaks maksame selliste vägitegudega kaasneva kulu maksumaksjatena lõpuks ühisest taskust kinni,“ selgitas Tarmo Lai.

Linnatransport kutsub kõiki, kes märkavad ühistranspordis või selle ümber toimuvat kahtlast tegevust, andma sellest koheselt teada kas ühistranspordijuhile või siis teatama politseile. „Kuna trammide sodimine on viimasel ajal kujunenud taas eriti suureks probleemiks, oleme otsustanud anda „grafitikunstnike“ tabamiseni viiva tulemusliku vihje andjale välja 1500 euro suuruse tasu. Oma kodus ei käitu meist keegi nõnda, seetõttu ei saa taluda sellist tegevust ka avalikus linnaruumis ja ühistranspordi kallal,“ tõdes Lai.

Sõidukite sodijate tabamiseni viivatest vihjetest on võimalik teada anda otse politseile, helistades numbrile 112, või kirjutades e-posti aadressile vihje@tlt.ee. Samuti võib helistada numbrile 5091733.