Komisjoni esimees Tõnis Mölder (KE) sõnas Delfile peale istungit, et põhiline arutelu käis komisjonis selle ümber, et Elektrilevi investeeringute maht on liiga väike. Mölderi sõnul jõuaks Eesti selles investeeringute tempos hea varustuskindluseni alles 15 aasta pärast. „Senised investeeringud ei taga üle-eestilist kindlust,“ ütles Mölder.

Lisaks nähti komisjonis suure probleemina saarte inimkoridore, kus väiksemgi torm võib elektri ära viia mitmest majapidamisest. „Nii kohalike omavalitsuste juhid kui ka eksperdid nõustusid, et need koridorid ei ole piisavalt puhtad,“ ütles Mölder.

Samuti arutati komisjonis ulatuslike elektrikatkestuste korral ettenähtud hüvitistest. Mölder sõnas, et komisjonis läksid sel teemal arvamused lahku - Elektrilevi arvates on praegune hüvitiste süsteem piisav, saarte esindajate hinnangul mitte. Möldri sõnul tõi Saaremaa vallavanem komisjonis näite, kui ettevõtjal läheb tööpäeva jooksul mitu korda lühiajaliselt elekter ära, on tema jaoks sisuliselt terve päev rikutud. Kuna aga Elektrilevi hindab, et katkestused olid piisavalt lühiajalised, ei pea ettevõtja katkestuste eest hüvitist saama. „Nüüd ongi põhiline küsimus, et kuidas peaks selliseid lühiajalisi katkestusi kompenseerima,“ ütles Mölder ning lisas, et selle plaani välja töötamine jääb teiste komisjonide pärusmaaks. Mölder aga sõnas, et lühiajaliste katkestuste kompenseerimisel peab arvestama mõistlikkuse piiridega.

Järgmise sammuna peaks Möldri arvetes riik prioriteetselt üle vaatama suursaarte ja läänemaa elektri varustuskindluse tagamise. „Elektrikindlusest sõltub kõik,“ sõnas Mölder.

Riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungile olid kutsutud majandus- ja taristuminister Riina Sikkut, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar, rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler Kaur Kajak, riigivara osakonna juhataja asetäitja Tarmo Porgand ja nõunik Kaupo Raag, Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm, Elektrilevi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Kristi Reiland, Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter, Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi, konkurentsiameti peadirektor Evelin Pärn-Lee, Eesti Linnade ja Valdade Liidu tegevdirektor Veikko Luhalaid, Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk ja riigikontrolör Janar Holm.