Moldova siseministeeriumi teatel leiti raketi jäänustest umbes 80 kilogrammi lõhkeainet. Siseministeeriumi ja kaitseministeeriumi pommirühmad korraldasid selle lõhkamiseks kontrollitud plahvatused. Võimud laiendasid rusude ümber turvatsooni.

Siseministeeriumi teatel pärineb rakett „Venemaa õhurünnakutest Ukrainale“.

„Kõik kohapealse uurimise käigus kogutud tõendid edastatakse vastavalt kokkuleppele eriprokuröridele,“ teatas ministeerium.

Tükid leidis Moldova piiripolitsei eile Ukraina piiri lähedal asuvast Briceni rajoonist, teatas Moldova siseministeerium. Sündmuskohale saabunud piirivalvurid isoleerisid piirkonna ning teavitasid riigi politsei- ja päästeteenistusi.

„Avaldan oma nördimust austuse puudumise pärast Moldova Vabariigi suveräänsuse osas,“ ütles Moldova peaminister Natalia Gavrilita. Ta mõistis Venemaa järjekordsed rünnakud Ukrainale hukka.

„Minu toetus kangelaslikule Ukraina rahvale ja meie toetus Venemaa barbaarsete rünnakute ohvritele,“ kirjutas Gavrilita ühismeedias.

Venemaa rünnakud mõistis hukka ka Moldova president Maia Sandu, kes sõnas, et Venemaa jõhker sõda on taas otseselt riiki mõjutanud.

Moldova piiripolitsei teatel on tegemist kolmanda korraga, kui Venemaa korraldatavate rünnakute käigus Ukrainas jõuavad raketi jäänused Moldova territooriumile.

Moldova siseministeerium teatas, et Ukraina piiril suurendatatakse patrullide arvu.

Venemaa korraldas Ukraina linnadele eile järjekordse suuremahulise raketirünnaku. Raketid tabasid muuhulgas pealinn Kiievit ja Dniprot, kus raketitabamuse saanud kortermajas sai surma vähemalt 21 inimest.

Jaga
Kommentaarid