Partei tänases üldkogus kinnitati erakonna valimisnimekiri ja -programm. Programmitoimkonna juht Mart Võrklaev märkis, et nende valimiste põhiküsimus on, kuidas kindlustada Eesti julgeolek. „24. veebruaril alanud Venemaa täiemahuline sõda Ukrainas on meie aja suurim väljakutse ja seetõttu oleme just julgeolekule programmis eriti suurt tähelepanu pööranud,“ sõnas poliitik.

Võrklaev lisas, et järgmine valitsus peab eriliist tähelepanu pöörama ka rohereformi läbiviimisele nii, et Eesti saaks energiasõltumatuks, jätkama eestikeelsele haridusele üleminekut ja arendama Eesti majandust. „Reformierakond toetab Eestile edu toonud ühetaolise tulumaksusüsteemi taastamist, kus 700 eurot kuus oleks tulumaksuvaba igaühele. Leiame, et pensionid peavad tõusma nelja aastaga 400 eurot ja keskmine pension peab olema tulumaksuvaba,“ ütles Võrklaev.

Tema sõnul joonistab Reformierakonna valimisprogramm Eestile järgmiseks neljaks aastaks ambitsioonika ja vastutustundliku teekardi, mida järgides on Eesti tulevik kindlates kätes.

Reformierakonna valimisprogrammiga saab tutvuda erakonna kodulehel.

Reformierakonna üldnimekirjale saab pilgu peale visata siit:

Partei ringkondlikke nimekirju näeb siit:

Politoloog Rein Toomla: liberaalne erakond on hakanud sarnanema konservatiivse meestekeskse valimisseltskonnaga

Võiks ütelda, et Reformierakonna valimisnimekiri on kokku pandud üliklassikaliselt – nimekirja esimese viiekümne seas on mõni üksik kandidaat, kes teeb oma esimest valimiskampaaniat, ülejäänud on tuntud tegelased ja neid on Reformierakonnal võtta küll ja küll.

Nimekirja teine pool on kuulsuste poolest palju-palju hõredam. Domineerivad esmakordselt kandideerijad – vägisi tahaks küsida, kas Reformierakond seekord tuleviku peale ei taha mõtelda. Kuid sellel eelpool öeldud üliklassikalisel paigutamisel on veel teinegi tahk – peaminister Kaja Kallas on nimekirja eesotsas, kaheksandalt kohalt leiame Liina Kersna ja nende kahe daamiga esikümme piirdubki. Liberaalne erakond on hakanud sarnanema konservatiivse meestekeskse valimisseltskonnaga.