Möödunud aasta samal ajal registreeriti kuus inimkannatanuga liiklusõnnetust kuue vigastatuga. Toona oli ilm sama nagu praegu: sadas vihma ja lörtsi ning õhutemperatuur kõikus paari külma- ja soojakraadi vahel. Teed olid ka siis libedad.

Sel nädalal juhtus mitu liiklusõnnetust, mida soodustas libedus. Näiteks toimus neljapäeva liiklusõnnetus Raplas, kus 60-aastase mehe juhitud haagisega veoauto MAN kaldus libedal teel paremale suunduvas kurvis vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu liikunud sõiduautoga Ford Focus, mida juhtis 39-aastane naine. Fordis viibinud 4-aastane poiss toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Neljapäeval juhtus õnnetus ka Pärnumaal Tori alevikus, kus 25-aastane naine ei valinud vastavalt tee ja ilmastikuoludele sobivat sõidukiirust. Ta kaotas Audi A4 üle kontrolli, mis kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu tulnud sõiduautoga Škoda Octavia, mida juhtis 49-aastane mees. Audi juht toimetati Pärnu Haiglasse.

Esmaspäeval juhtus liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Kadrina vallas, kus 60-aastane mees juhtis sõiduautot Volkswagen Jetta ja tahtis sooritada vasakpööret, kui tema juhitud sõidukile sõitis tagant otsa sõiduauto BMW 330XD, mida juhtis 35-aastane mees. BMW juhi sõnul märkas ta teel olevat sõidukit, kuid ei saanud libeduse tõttu pidama. Kiirabi toimetas Volkswageni juhi Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Politsei- ja piirivalveamet tuletab meelde, et kuigi praegu on igal pool Eestis plusskraadid, on kalendris jätkuvalt jaanuarikuu ning liikluses tuleb säilitada talvised sõiduvõtted. See tähendab sõitude aegsat planeerimist, liikluses ettevaatlikkuse ja tähelepanelikkuse säilitamist, piisava pikivahe hoidmist ning vajadusel sõidukiiruse langetamist teeoludele vastavaks.