Häirekeskus sai teate plahvatusest Joniškėlise vallas Valakeliai külas täna õhtul kella 17 paiku. Võimsa plahvatuse järel kerkis taevasse 50 meetri kõrgune tulesammas, märkis Leedu politsei.

Võimud reageerisid kriitilisele sündmusele suurte jõududega ning kohal oli arvukalt nii päästjaid, meedikuid kui ka politseinikke. Teateid hukkunute või vigastatute kohta pole.

Lähedalasuva Valakeliai küla pea 250 elanikku evakueeriti, teatas päästeamet.

Ettevõte Amber Grid tõdes, et plahvatus toimus piirkonna põhilises gaasitorus.

Antud toru mööda toimetatakse gaasi ka Lätti ja juhtunu tõttu ühendus katkes.

Viimastel andmetel suudeti gaasitarned Lätile siiski loetud tundidega taastada.

„Juhtunu on kahetsusväärne: asusime kohe asjaolusid selgitama ja tarbijatele gaasivarustust taastama,“ märkis gaasifirma tegevjuht Nemunas Biknius. „Hetkel on kõik meie ja vastutavate talituste jõupingutused suunatud põlengu tagajärgede ohjamisele ja ohutuse tagamisele.“

Tema sõnul toimus plahvatus kohas, kus on maa sees kaks paralleelset gaasitoru. Üks neist torudest sai kahjustada ja teine on funktsionaalne. Biknius lisas, et remonttööd algavad juba laupäeval.

„Teavitasime tekkinud olukorrast otsekohe valitsust, energiajaotusettevõtet (ESO) ja kohalikke linnavõime. Täpsemalt anname sündmuse asjaoludest teada siis, kui meil on sündmuse kohta rohkem teavet,“ lisas Biknius.

Joniškėlise vald palus pärast plahvatust kohalikel elanikel aknad sulgeda ja siseruumidesse jääda. „Elanikel palume säilitada rahu: töö käib. Kutsume teid aknaid sulgema ja vältima õue minekut,“ märkis vallavalitsus.

Päästeameti teatel suudeti põleng kontrolli alla saada mõne tunniga.

Jaga
Kommentaarid