„12. jaanuari õhtul viidi lõpule Soledari linna vabastamine, mis omab suurt tähtsust eduka pealetungitegevuse jätkamiseks Donetski suunal,“ ütles Konašenkov tänasel briifingul, vahendab Interfax.

Konašenkovi sõnul lubab Soledari täieliku kontrolli alla võtmine „ära lõigata Ukraina vägede varustusteed Artjomovskist (Bahmutist) edala pool, pärast mida blokeerida ja võtta „kotti“ sellesse jäänud Ukraina relvajõudude üksused“.

Konašenkovi sõnul viidi läbi varjatud manööver teisest suunast Venemaa õhudessantvägede poolt. Õhudessantväelased „ründasid edukalt Ukraina relvajõudude politsioonide nõlva, hõivates domineerivad kõrgendikud ning blokeerides linna põhja ja lõuna suunast“.

Konašenkovi väitel hävitati vaid kolme tunniga Soledari piirkonnas üle 700 Ukraina sõjaväelase ja üle 300 ühiku relvastust.

Vene okupandid ei ole Soledari vallutanud ja venemaalaste teated linna väidetavast „äravõtmisest“ ei vasta tõele, teatas Ukraina relvajõudude ida väegrupeeringu esindaja Serhi Tšerevatõi RBK-Ukrainale.

„Ei, See ei vasta tegelikkusele. Linnas toimuvad lahingud,“ ütles Tšerevatõi.

Ukraina kaitseministri asetäitja Hanna Maljar teatas varem, et öö Soledaris oli kuum, aga linn on endiselt Ukraina relvajõudude käes.

Maljar teatas, et vaenlane on paisanud Donetski suunale pea kõik oma peamised jõud ja ründab suure intensiivsusega. Vaatamata üliinimlikele tingimustele peavad Ukraina kaitsjad vastu.

„Meie võitlejad püüavad vapralt kaitset hoida. See on sõja keeruline etapp, aga me võidame. Pole kahtlust,“ ütles Maljar.