Sõdurid olevat olnud ajutiselt majutatud kahte hoonesse, millest ühes viibis ministeeriumi väitel üle 700 ja teises üle 600 Ukraina sõjaväelase, vahendab Reuters.

Ukraina pool ei ole väidet kinnitanud. Kui see päriselt aset leidis, oleks tegemist kõige ohvriterohkema rünnakuga, mida Ukraina sõjavägi sõjas kandnud on.

Kramatorski linnapea Aleksander Gontšarenko ütles varem Facebookis, et Venemaa ründas linnas mitmeid objekte, kuid rünnakutes ei hukkunud kedagi.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel oli tegemist kättemaksuga Ukraina poolt uusaastaööl korraldatud rünnakule Makijivika kutsekoolile, mis oli muudetud Vene kasarmuks. Ukraina teatel hukkus rünnakus üle 400, Venemaa teatel 89 Vene sõdurit.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles eileõhtuses pöördumises, et venelaste välja kuulutatud ja eilseni kestma pidanud nn jõulurahu oli pettus, kuna venelased jätkasid selle ajal Ukraina linnade pommitamist. Zelenskõi sõnul sai maailm taas veenduda, et Moskva sõnu ei saa usaldada.

„Maailm sai taaskord näha, kui valelikud on Moskva avaldused kõigil tasanditel. Nad rääkisid midagi oletatavast vaherahust. Kuid reaalsus on see, et Vene mürsud tabasid taas Bahmuti ja teisi Ukraina positsioone,“ ütles Zelenskõi uudisteportaali Unian teatel.

Zelenskõi rõhutas, et rahu saab taastada alles pärast Vene vägede lahkumist Ukraina territooriumilt ning siis, kui Venemaa on võimetu Ukrainale ja Euroopale survet avaldama, vahendab Unian.

Venemaa riigipea Vladimir Putin andis neljapäeval ühepoolse korralduse 36-tunniseks relvarahuks.

Jaga
Kommentaarid