„Mõistame selle otsuse teravalt hukka ja peame seda järjekordseks sammuks Ukraina konflikti eskaleerimisel,“ seisis saatkonna avalduses. „Kiievi režiimile surmavate ja raskete relvade tarnimine, mida kasutatakse mitte ainult Vene sõjaväelaste, vaid ka Donbassi tsiviilelanikkonna vastu, kujutab endast moraalset piiri, mida föderaalvalitsus ei oleks tohtinud ületada.“

Saatkond süüdistas Saksamaad ja „kollektiivset läänt“, et nad ei olevat huvitatud „konflikti rahumeelse lahenduse otsimisest“, ja teatas, et Saksamaal on Vene rahva ees ajalooline vastutus „natside teise maailmasõja ajal toime pandud kuritegude eest“.

„Berliini otsus tarnida Kiievi režiimile raskerelvia mõjutab tõsiselt Saksa-Vene suhteid,“ seisis avalduses.
Saksamaa teatas eile, et saadab Ukrainale 2023. aasta esimese kolme kuu jooksul 40 jalaväe lahingumasinat Marder ja õhutõrjesüsteemi Patriot. Otsus kooskõlastati USA-ga, kes lubab saata Ukrainale jalaväe lahingumasinaid Bradley. Kolmapäeval teatas Prantsusmaa otsusest saata Ukrainale kergetanke AMX-10 RC ja 20 soomukit Bastion. Mullu detsembris teatas USA esimese riigina õhutõrjesüsteemi Patriot Ukrainale saatmisest.

Jaga
Kommentaarid