„Loodan, et teil on olnud rahulikud pühad koos oma lähedastega ning soovin kõigile head uut aastat,“ kirjutas peaminister paari tunni eest sotsiaalmeedias.

„Mind oli täna ootamas tihe tööpäev, kuid nagu väga paljud meist praegu, olen ka mina haigeks jäänud. Hommikused valitsuse istungi otsused allkirjastasin kodust ning ka muud ajakriitilised tööd teen kodukontorist, kuid muidu püsin kodus ja ravin vastavalt oma perearsti nõuannetele,“ märkis ta.

„Praegu on väga palju viirushaigusi liikvel, palun hoidke ennast.“

Viimati oli ta haiguse pärast tööelust veidi kõrval mullu augustis, kui põdes koroonat. „Paljud panid tähele, et esmaspäeval polnud mul häält, kuid panin selle konditsioneerist tingitud külmetuse arvele, sest COVIDi kiirtestid nii esmaspäeval kui ka teisipäeval olid negatiivsed. Esmaspäeva õhtuks tõusis aga kõrge palavik. Täna näitas test COVIDit,“ kirjutas Kallas sotsiaalmeedias 10. augustil. Ta püsis isolatsioonis, kuni sümptomite möödumisest oli 48 tundi.

Grippi haigestumine on tõusutrendil

Kallase praeguse postituse all kirjutavad mitmed inimesed, et on ka ise viimasel ajal haigestunud.

Täna ilmus ka terviseameti värske statistika, kus seisab, et möödunud nädalal haigestus ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse 6894 inimest, 34% nendest olid lapsed.

Kokku registreeriti 1902 gripi haigusjuhtu. Grippi haigestumine on jätkuvalt tõusutrendil, kuid haigestumuse kasv on aeglustunud. Viimase nädala jooksul kasvas laboratoorselt kinnitatud grippi haigestunute arv 14% võrra. Ülemiste hingamisteede ägedatesse nakkustesse pöördunute arv kasvas 33% võrra.

Nädala jooksul kinnitati 2566 COVID-19 haigusjuhtu. Eelmise nädalaga võrreldes ei muutunud märgatavalt registreeritud haigusjuhtude üldarv. Pühadejärgselt on suurenenud hoolekandeasutustes registreeritud kollete hulk: koldeid oli kokku kuus, haigestunuid 121. Haigestunute kasv on seotud pühadeaegse hoolekandealuste külastamisega.

Jätkub erinevate respiratoorsete viiruste leviku kasv, haiglakoormuse kasvu prognoosime jaanuari lõppu või veebruari algusesse, märkis terviseamet.