Mart Siimann sõnas, et tema ja Savisaare teed ristusid esimest korda 1995. aastal Eesti Televisioonis. „Tegime koos poliitikasaateid,“ ütles Siimann ning lisas, et kuigi teed viisid neid vahel lahku, on nad alati koostööd teinud. „Nagu poliitikas ikka, on olnud pingeid, kus on olnud teatud vastuolusid, aga mitte kunagi ei ole me üksteisele halvasti öelnud ega uksi paugutanud,“ ütles Siimann. „Pärast pingelist aega on alati olnud rahuperiood,“ ütles ta. Siimann sõnas, et nad pole Savisaarega kunagi vaenlased olnud.

Mis on Savisaare fenomen, et ta massid kaasa tõmbas ja inimestele meeldis? Siimann sõnas, et Savisaar oli jõuline rahvajuht, karismaatiline ja kompromissitu. „See oli tema tugev külg ja nõrk külg,“ ütles Siimann ning rõhutas, et kuigi poliitikas oli ta kompromissitu, siis inimsuhetes oli ta leebe ja mõistev. „Ta hoolis inimestest, kuigi oli väga kuri inimestega, keda ta oma sõbraks ei pidanud ning kes ei väärinud tema arvates lugupidamist,“ ütles ta.

Millest rääkisid Siimann ja Savisaar viimastel aastatel? Siimann sõnas, et viimastel aastatel kohtusid nad Savisaarega üldiselt vähe, kuid siiski käidi mõnikord koos näiteks spordivõistlustel ning peaministri vastuvõtul.

„Edgar Savisaar väärib jäädvustamist teenete eest Eesti iseseisvuse taastamisel,“ ütles Siimann ning lisas, et Savisaart tuleb meenutada väärikalt.

Edgar Savisaar saadetakse täna viimsele teele

Täna saadetakse Estonia kontserdisaalis riiklike austusavaldustega viimsele teele poliitik ning endine peaminister Edgar Savisaar.

Savisaare matuseriitused algavad täna kell 8.30 leinaminutiga Tallinna teletorni juures ning jätkuvad seejärel Estonia kontserdisaalis ärasaatmisega.

Savisaar sängitatakse mulda Võnnu kalmistul, kus puhkavad ka tema vanemad, vanavanemad, õde ja vend.

Möödunud nädalal suri Savisaar 72-aastasena Ida-Tallinna keskhaiglas.

Jaga
Kommentaarid