1. jaanuari hommikul pärast kella 9 anti häirekeskusele teada, et Paikusel nähti liikumas kahtlase sõidustiiliga musta sõiduautot Mercedes-Benz. Loetud minutid hiljem teavitati politseid, et Sindis on must Mercedes-Benz kraavi sõitnud.

Sündmuskohale jõudnud politseipatrullile Mercedese juht ei reageerinud ja oli kontaktivõimetu. Politseinikud purustasid juhi kättesaamiseks auto akna ja andsid mehe kiirabile üle.

26-aastasel mehel tuvastati narkojoobele viitavad tunnused ja tal puudus mootorsõiduki juhtimise õigus. Kahtlustatavat on ka varem juhtimisõiguse puudumise tõttu mitmel korral autoroolist kõrvaldatud, viimati läinud aasta detsembris.

Patrull leidis autost ja mehe juurest erinevaid narkootilisi aineid. Narkootilisi aineid leiti hiljem ka mehe kodust. Mis ainetega täpsemalt tegemist on ja milline on nende kogus, selgub ekspertiisi käigus.

Pärnu politseijaoskonna eriasjade uurija Lennart Pulga sõnul annab esialgne hinnang 26-aastase mehe valdusest kätte saadud narkootilise aine kogusele põhjust arvata, et mees võis tegeleda keelatud ainete müümisega.

„Peale selle, et mehe autost ja kodust saadi kätte narkootikume, on see mees olnud ka süstemaatiline liiklusrikkuja. Tal puudub juhtimisõigus, ent vaatamata sellele on ta ikka ja jälle istunud autorooli. Nüüd viimati tabati mees roolist narkojoobe tunnustega ning tema ohtlikul sõidul Paikuse ja Sindi vahel võinuks olla väga kurvad tagajärjed. Aitäh inimestele, kes kahtlaselt käituvast juhist politseile teada andsid,“ märkis Pulk.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri Hanna Variku sõnul tuleb teiste inimeste ohtu seadmisesse suhtuda täie tõsidusega. „Kahtlustatavat on varem karistatud nii narkootikumidega seotud kuritegude kui ka liikluskuritegude eest ja ta oli etteheidetavate tegude toimepanemisel veel katseajal. Seetõttu on prokuratuuri hinnangul selge, et kahtlustatav ei tule vabaduses seaduskuuleka käitumisega toime, mistõttu tuleb ta võtta vahi alla. Nii hoiame ära võimalikud uued kuriteod või mõne traagilise liiklusõnnetuse,“ ütles Varik.

Kohus nõustus prokuratuuri taotlusega ja kahtlustatav võeti esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla. Korduva suures koguses narkootilise aine käitlemise eest võib kohus karistada kolme kuni 15 aasta pikkuse vangistusega.