Öösel kell 1.53 sai häirekeskus tulekahjuteate Põlva vallast Kärsa külast, kus oli leekides elumaja. Põlengut märkasid ja sellest andsid teada naabrid. Kohale saadeti päästjad Põlva ja Räpina päästekomandost ning Võnnu vabatahtlikud. Päästjate saabumise ajaks oli hoone katus ning vahelaed juba sisse kukkunud ning maja põles lausleekides. Kell 4.38 leidsid päästjad hoone rusudest hukkunu, tõenäoliselt majaomanikust vanema mehe jäänused. Põlengu suurte kahjude tõttu ei olnud suitsuanduri olemasolu võimalik selgitada. Tulekahju tekkepõhjust uuritakse.

See oli 2023. aasta esimene tulesurm. Detsember kujunes tulesurmade poolest eelmise aasta kõige traagilisemaks kuuks, kus hukkus 13 inimest, vahendab päästeamet. Kokku hukkus eelmisel aastal 49 inimest, üle-eelmisel aastal oli tulesurmasid 39.

Päästeamet juhib tungivalt tähelepanu, et tulekahju varaseks avastamiseks peab kodus olema korralikult lakke paigaldatud laetud patareiga suitsuandur. See aitab avastada tulekahju algfaasis ning annab võimaluse hoonest ohutult väljuda. Alates 2022. aastast kütteseadmetega hoonetes kohustuslik ka vingugaasi anduri olemasolu.

Jaga
Kommentaarid