Ühe mehe abikaasa rääkis Važnõje Istoriile, et mehel õnnestus hoonest välja joosta, kui seda oli tabanud esimene mürsk, aga kokku oli tabamusi neli. Naise sõnul olid kutsekooli hoones kahe polgu, 44. ja 45. sõjaväelased.

Naine kinnitas, et Venemaa kaitseministeeriumi teade 63 hukkunust ei vasta tõele: „Hukkus palju rohkem. Neid tassitakse endiselt rusude alt välja.“

„Niipea, kui nad sinna saabusid, hakkasid kohe ümberringi mürsud lendama. Võib-olla kohalikud elanikud [avaldasid asukoha]. Nad seal pritsisid nende pihta mürki,“ lisas naine.

Teine naine, kelle poeg oli Makijivka kutsekoolis, rääkis, et pääseda õnnestus suurtükiväelastel: „Nad olid keldriruumis, jõudsid välja joosta.“

Pojal õnnestus pääseda, sest löögi hetkel ei olnud ta oma rühmaga kutsekooli territooriumil. Naise sõnul oli hoones umbes 400 meest, kaasa arvatud rühm, mis oli kutsekoolist lahkunud.

„Korjame saabastest ajusid,“ edastas veel üks naine Važnõje Istoriile oma mehe sõnad Makijivkast. Veel kaks naist kinnitasid, et nende lähedased 44. polgust olid Makijivkas, aga ei täpsustanud, kas nad olid kutsekooli hoones.

Jaga
Kommentaarid