Politsei ja päästeteenistus kutsuti plahvatuse tõttu Grimstasse veidi pärast kella kolme. Politsei esindaja Ola Österlingi sõnul sai mitmepereelamu ulatuslikke kahjustusi, vahendab SVT Nyheter.

Politsei on vahistanud juhtumiga seoses neli inimest, keda kahtlustatakse erinevates kuritegudes. Üks neist on tuntud räpiartist, kes on 2016. aastal süüdi mõistetud muu hulgas raskekujulises varguses.Teine tuntud räpiartist on sisse kirjutatud sellele aadressile Grimstas, kui hommikune plahvatus toimus.

Lääne-Stockholmis toimub suur politseioperatsioon. Pommi- ja kriminaaltehnikud kindlustasid sündmuspaiga ja on alustatud eeluurimist.

„Me kuulame üle ja kontrollime mitmeid inimesi ja alustame valvekaamerate salvestuste analüüsi, käib jaht toimepanijatele, aga meil ei ole vahistatuid,“ ütles Österling.

Laupäeva õhtul lasti samas piirkonnas maha 20. eluaastates mees.

„Üks teooria on, et see on vana-aastaõhtu tulistamise jätk. Aga me ei jää ainult selle juurde kinni,“ ütles Österling.

Politsei teatas kohaliku aja järgi kella kuue ajal, et ei ole teada, et keegi oleks plahvatuses füüsiliselt viga saanud.

Veidi enne kella 4.30 kohaliku aja järgi toimus Stockholmis ka teine plahvatus linna lõunaosas Bagarmossenis maja trepikojas.

„See oli väiksem plahvatus ja keegi ei saanud füüsiliselt viga, aga meil on operatsioon Bagarmossenis ja Lõuna-Stockholmis,“ ütles Österling.

Majas hakkas lekkima veetoru ning see tekitab Österlingi sõnul päästeteenistusele ja politseile probleeme.

Bagarmosseni plahvatusega seoses vahistati hommikul üks isik.

Politsei ei näe praegu otsest seost plahvatuste vahel Bagarmossenis ja Grimstas, aga uuritakse mitmeid hiljutisi sündmusi.

„Me ei välista, et on seos plahvatuste, tulistamiste ja mõrva vahel, mis leidsid aset jõulupühade ja vahepäevade ajal,“ ütles Österling.