Ukraina kaitsejõudude teatel löödi laupäeval tagasi Vene rünnakud üheksa asula juures. Möödunud ööpäeva jooksul andis Venemaa Ukrainas 31 raketilööki ja 12 õhulööki, mis tabasid tsiviiltaristut Tšernihivi, Sumõ, Kiievi, Hmelnitskõi, Donetski, Zaporižžja, Mõkolaivi ja Hersoni oblastites, teatab Ukraina kindralstaap. Tsiviilohvrite arv on väljaselgitamisel. Rünnati ka 13 Iraani drooniga Shahed-136, mis kõik alla tulistati.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron ütles uusaastapöördumises, et riik jätkab Ukraina toetamist vääramatult kuni Ukraina võiduni. „Ehitame koos õiglase ja püsiva rahu,“ lubas Macron ukrainlastele. „Arvestage Prantsusmaaga ja arvestage Euroopaga.“ Sama kinnitas uusaastapöördumises Saksa kantsler Olaf Scholz, kelle sõnul jätkab riik ka 2023. aastal Ukraina toetamist.

Ukraina kaitseminister Oleksi Reznikov hoiatas aastalõpupöördumises Venemaa kodanikke, et Venemaa juhtkond valmistab ette uut mobilisatsioonilainet ja kavatseb nädala jooksul piirid sulgeda. „Jaanuari alguses sulgevad Venemaa võimud meestele piirid, kuulutavad välja sõjaseisukorra ja alustavad järjekordset mobilisatsioonilainet,“ ütles Reznikov. „Piirid suletakse ka Valgevenes.“

Jaga
Kommentaarid