Klõtško kinnitas, et päästjad ja kiirabi on teel sündmuskohta. „Meid hävitatakse,“ kirjutas ta Telegramis.

Ukraina presidendi kantselei ametnik Kõrõlo Tõmošenko teatas, et plahvatused toimusid Petšerski ja Holosiivski rajoonides, kus sai tabamuse üks hotell ja eramaja. Esialgsete teadete kohaselt võis see olla Ukraina kultuuripalee lähedal asuv Alfavito hotell, mis asub Kiievi kesklinnas.

Seni on kinnitatud ühe inimese hukkumine Solomjanski rajoonis ja veel vähemalt seitse inimest on viidud haiglasse. Üks haavatu on Kiievi linnapea sõnul kriitilises seisundis.

Delfi ajakirjanik Kiievis Roman Starapopov edastas kaadreid kohapealt. Tema sõnul toimus linnas täna kella kahe ajal rida plahvatusi, kuid siis ei olnud veel selge, millega täpselt tegu on. Inimesed varjusid metroosse.

Õhuhäire on täna kõlanud üle kogu Ukraina ning Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi hoiatas, et Venemaa võib korraldada veel rünnakuid, et panna ukrainlased uut aastat vastu võtma täielikus pimeduses.

Mõkolajivi oblasti kuberner Vitali Kim ütles, et ka seal oblastis on teatatud Venemaa raketiplahvatustest.

„Okupandid on otsustanud proovida meie päeva ära rikkuda,“ lisas ta.

Ukraina teatel ründas Venemaa Kiievi oblastit ka eile öösel Iraani kamikaze-droonidega Shahed-136. Ent siis õnnestus Ukraina õhutõrjel kõik droonid alla tulistada ning purustusi tänu sellele vältida.

Jaga
Kommentaarid