„Kahtlemata oli Edgar Savisaarel tähelepanuväärne roll Eesti iseseisvuse taastamisel. Rahvarinde looja ja juhina ning isemajandava Eesti ettepaneku ühe autorina kirjutas ta end Eesti ajalukku,“ kinnitas ta.

Kunagise Tartu linnapea Ansipi kinnitusel tegi ta toonase Tallinna meeri Savisaarega koostööd. „Olime ka partnerid valitsuses. See oli aeg, mil mehe sõna maksis. Kui milleski olime kokku leppinud, siis kokkulepetest peeti kinni,“ lisas Ansip.

„Paraku läksid meie teed alates aprillimässust täiesti lahku,“ märkis tänane europarlamendi liige Andrus Ansip lõpetuseks. Ansip oli 2007. aasta aprilli lõpus nn pronksiöö ajal peaminister, Savisaar saanud äsja aga Tallinna linnapeaks.

Toonased tänavarahutused said alguse riigi plaanist eemaldada kesklinnast nn pronkssõduri mälestusmärk. Suuresti vene valijaskonna häältega Tallinnas võimul olnud Edgar Savisaar aga ei teinud katsetki märatsejaid korrale kutsuda.

Keskerakonna selleaegne juht juht Edgar Savisaar oli aprillist 2005 aprillini 2007 Andrus Ansipi esimese valitsuse majandus- ja kommunikatsiooniminister.

Jaga
Kommentaarid