„Vastane pani täna Ukraina rahva vastu toime järjekordse genotsiidiakti. Alates kella seitsmest hommikul andis vastane massilise raketilöögi Ukraina territooriumile,“ teatas Hromov.

Hromov lisas, et venelased lasid tiibrakette välja õhust ja merelt ning lisaks õhutõrjerakette S-300 ja S-400 energeetika- ja kriitilise infrastruktuuri pihta kogu Ukrainas.

„Vastane kasutas 69 raketti. Meie riigi õhutõrje jõud ja vahendid hävitasid 54 raketti,“ teatas Hromov.

Pea kogu Ukrainas anti hommikul taas õhuhäire. Kell 5.33 anti häire lõunaoblastites ja kell 6.04 ka mujal, välja arvatud lääneoblastid. Kella 8-ks oli häire antud kogu Ukrainas. Edasi hakkas juba tulema teateid plahvatustest.

Reuters teatas kohalikele viidates, et Kiievis on olnud kuulda plahvatusi. Kiievi linnapea Vitali Klõtško kinnitas mitme plahvatuse toimumist pealinnas. Allatulistatud rakettide tükkide tõttu said kahjustada kaks eramaja Darnitskõi rajoonis. Veel said kahjustada tööstusettevõte Holosijivskõi rajoonis ja laste mänguväljak Petšerskõi rajoonis, teatas linna sõjaadministratsioon. Klõtško teatas, et Kiievis sai kokku vigastada kolm inimest, kelle hulgas oli 14-aastane tüdruk. Õhutõrje hävitas Kiievi kohal 16 vaenlase raketti, teatas Klõtško.

Ukraina presidendiadministratsioon teatas, et Odessa oblastis Stepoves kukkusid raketi tükid elumajale. Odessa oblasti sõjaadministratsiooni juht Maksõm Martšenko teatas, et õhutõrje tulistas oblastis alla 21 Vene raketti. Siiski sai tabamuste tõttu kahjustada energeetikainfrastruktuur.

Mõkolajivi oblasti sõjaadministratsiooni juht Vitali Kim teatas, et mere kohal tulistas õhutõrje alla kolm vaenlase raketti. Veidi hiljem teatas ta veel kahe raketi allatulistamisest.

Harkivi linnapea Ihor Terehhov teatas reast plahvatustest linnas.

Lvivi oblastis toimus vähemalt kolm kõva plahvatust.

Ukraina põhja operatiivväejuhatus teatas raketi allatulistamisest Sumõ oblastis. Hiljem teatati veel ühe hävitamisest.

Ukraina õhujõudude väejuhatus teatas, et Vene väed ründasid Ukrainat erinevatest suundadest tiibrakettidega strateegilise lennuväe lennukitelt ja laevadelt.

Jaga
Kommentaarid