Kella ühe paiku öösel laekus politseile väljakutse Mustamäe teele, kus parasjagu koeraga jalutanud naine nägi meest, kes sooritas relvataolisest esemest neli lasku kortermaja suunas. Kõrgeima prioriteediga väljakutsele reageerisid patrullid kiiresti suurte jõududega ning õige pea peeti sündmuskohal kinni 52-aastane mees, kelle juurest leiti tulirelvaga äravahetamiseni sarnane stardipüstol. Pärast kinnipidamist selgus veel, et mees on kriminaalhooldaja juurde mitteilmumise tõttu vangla poolt tagaotsitav.

„Üha enam esineb olukordi, kui ebaadekvaatses seisus inimesed tõmbavad välja relvaga äravahetamiseni sarnase eseme. Turvataktikast tulenevalt käitub politseinik relvataolise eseme puhul nii, nagu oleks tegu tulirelvaga. Seega vaid imekombel pole keegi veel senini kinnipidamise käigus raskelt viga või surma saanud,“ rääkis Lääne-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Raigo Prants.

Oma hirmuäratava teo selgituseks sõnas mees, et soovis kortermajas viibiva naise tähelepanu saada ja talle muljet avaldada. Tahetud naise tähelepanu ta igatahes ei saanud ning muljet võib ta edaspidi proovida avaldada juba vanglatöötajatele.

„Mistahes relvalaadse esemega paugutamine jäägu kinolinale, aga kindlasti ei ole see normaalne ega tolereeritav meie tänavapildis. Selline tegu toob kaasa nii kriminaalmenetluse kui ka reaalse vabadusekaotuse,“ lisas Prants. Eilse kohtuotsuse kohaselt peab esimesel jõulupühal relvataolise esemega enda arvates nalja teha üritanud mees järgmised kuus päeva kinniste seinte taga oma tegude üle järele mõtlema.

„Relva või relvana kasutatava muu esemega avalikus kohas ähvardamise eest võib karistusena järgneda kuni viieaastane vangistus. Lihtsalt nalja tegemise või tähelepanu võitmise eesmärgil toime pandud teo eest on see üsna karm hind. Selline mõtlematu tegu võib teo toimepanija edasisele elule jätta pöördumatult kahjuliku pitseri ning seetõttu tasuks enne tõsiselt järele mõelda, kas see on sellist hinda väärt,“ lisas Põhja ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Eve Soostar.