Trikolor ja NTV+ on kaks Eutelsati klienti, mis kandsid üle enam kui 300 telekanali ja 50 raadiojaama signaali. Lisaks Venemaale transleeriti saateid Ukraina okupeeritud territooriumidele ja ka Euroopasse: Balti riikide kasutajad võisid saada „põrandaaluse“ ligipääsu, teatas The Insider.

Olukorrale pööras tähelepanu organisatsioon Piirideta Reporterid, mis nõudis lepingu lõpetamist Venemaaga ja Prantsuse ettevõttel propaganda transleerimise ärakeelamist. Prantsuse meedia järelevalveorgan langetas otsuse keelata telekanalite Rossija 1, Pervõi Kanal ja NTV retransleerimine alles 14. detsembril. Eutelsat pidi otsuse täitma seitsme päeva jooksul.

Eesti tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet teatas venekeelsele Delfile, et nad püüdsid Prantsuse kolleegidele selgeks teha, et Eutelsatil tuleb keelata propaganakanalite retransleerimine.

„Me selgitasime kanalite sisu mittevastavust EL-i seadusandlusele ja milline mõju nende kanalite sisul on või võib olla Eestis elavatele inimestele,“ teatas amet.

Jaga
Kommentaarid