Luhanski oblasti Starobilski linnas asuvasse sõjaväehaiglasse on hiljuti toodud 50 raskelt haavatud Vene sõdurit. Donetski oblastis Horlivkas on nappus doonoriverest ja kõiki meditsiinitöötajaid sunnitakse graafiku alusel verd andma. Kindralstaabi teatel andis Venemaa riigis eile ühe õhu- ja viis raketilööki. Ukraina omakorda andis vastase kogunemispaikade ja tehnika pihta viis õhulööki. Üheksa vastase juhtimispunkti, kaks vägede koondumispunkti ja veel kaks olulist objekti sai löögi Ukraina raketi- ja õhutõrjevägedelt.

Sotsiaalmeedias ilmunud teadete järgi kõlasid ööl vastu esmaspäeva taas plahvatused Saratovi lähistel asuval Engelsi lennuväljal, kus hoitakse Vene strateegilisi pommitajaid. Samuti kuuldi pühapäeva hommikul plahvatusi Kurskis Halino sõjaväelennuvälja lähedal, kus oletatakse Ukraina droonirünnakut. Teadet Engelsi lennuvälja ründamisest kinnitas ka Vene kaitseministeerium, kelle sõnul tulistati droonid alla, ent langevate tükkide tõttu sai surma kolm inimest. Ükski lennuk ministeeriumi sõnul pihta ei saanud. Telegrami-kanali Baza teatel aga põles umbes 120-ruutmeetrine ala ning lisaks kolmele hukkunule viidi neli inimest haiglasse.

Vene president Vladimir Putin ütles pühapäeval, et on valmis rahukõnelusteks, ent Ukraina ja lääneriigid pole tema sõnul nendest huvitatud.

Jaga
Kommentaarid