Põhja prefektuuri Facebooki lehel kirjeldatakse, et mõne tunni eest sai politsei äreva teate Kakumäelt. Seal nähti meest, kes sõiduteed ületades võttis taskust välja relva meenutava eseme ja tegi selle vinnastamise liigutusi. Mees suundus seejärel otsejoones kaubanduskeskusesse.

Politsei jaoks on sellised väljakutsed alati kõrgeima prioriteediga, mistap reageeritakse nii kiiresti kui võimalik ja suurte jõududega.

Politseinikud tabasid mehe mõned minutid hiljem, kui ta oli samast poest väljumas. Talle anti korraldus laskuda põlvili ning asetada käed pea taha. Õnneks mees politseinikele vastupanu ei osutanud, tal pandi käed raudu ja nüüdseks viibib ta kinnipidamiskeskuses.

Lääne-Harju politseijaoskonna grupijuht Steffen Tamm selgitas, et kinnipidamisel leidsid politseinikud 41-aastase mehe püksivärvli vahel ka püstoli mulaaži, mis eemalt vaadates näeb välja igati tõetruu.

„Mees, kelle kinni pidasime, oli joobes ega osanud oma tegu millegi mõistlikuga põhjendada, pidades seda naljaks. Selline käitumine on aga äärmiselt ohtlik. See hirmutab teisi inimesi, aga sellega luuakse ka reaalne oht, sest teised inimesed ega politseinikud ei tea reageerides, et relv ei ole päris ja kasutavad vajadusel ka erivahendeid, et ohtu tõrjuda,“ rääkis Tamm.