Venemaa eriolukordade ministeeriumi Murmanski oblasti peavalitsus teatas, et põleng avastati õigeaegselt ning laeva oma avariimeeskond ja kohale saabunud operatiivteenistused likvideerisid juhtunu tagajärjed, vahendab Interfax.

Admiral Kuznetsov naasis 2017. aasta veebruaris Vahemerelt Severomorskisse. 2018. aasta aprillis sõlmiti leping lennukikandja tehnilise valmisoleku taastamiseks ja moderniseerimiseks laevaremondikeskusega Zvjozdotška.

2019. aasta detsembris väljus Admiral Kuznetsov 82. laevaremonditehases Ruljakovos maailma ühest suuremast ujuvdokist PD-50, mis läks selle käigus põhja. Üks ujuvdoki kraanadest kukkus lennukikandja pardale.

2019. aasta detsembris puhkes Admiral Kuznetsovil Murmanskis tulekahju ilmselt keevitustööde käigus. Tuld kustutati terve ööpäev. Hukkus kaks ja sai viga 14 inimest. Kahju oli 500 miljonit rubla (6,5 miljonit eurot).

2020. aasta juunis teatas Objedinjonnaja Sudostroitelnaja Korporatsija (OSK) juht Aleksei Rahmanov, et lennukikandja naaseb teenistusse 2022. aastal. Novembris ütles Rahmanov, et remont kulgeb graafiku järgi. Augustis teatas Rahmanov, et lennukikandja antakse pärast remonti Vene mereväele üle 2024. aastal ja see teenib veel vähemalt veerand sajandit.

Jaga
Kommentaarid