„Meil on armees niinimetatud hetkelise reageerimise jõud. Kui äkki on midagi ootamatut, antakse nendele jõududele teatud ajavahemiku järel häire ja saadetakse sellesse punkti, kus on pinge. Ma võtsin vastu otsuse neid kiirreageerimisjõude kontrollida,“ ütles Lukašenka täna nõupidamisel riigi jõubloki kontrolli tulemuste üle, teatas BelTA Interfaxi vahendusel.

Lukašenka sõnul ei saa välistada, et Valgevene vastu võib toimuda agressioon.

„Vähemalt näeme me sellist valmisolekut meie naabrite poolt. Teame, kes tõukab selga, kui mitte mõnesse teise kehaosasse neid samu naabreid selleks, et nad tekitaksid pingeid meie piiridel,“ lausus Lukašenka.

Lukašenka kutsus mitte nägema vandenõuteooriaid Venemaa ja Valgevene ühise regionaalse väegrupeeringu manöövrites Valgevenes.

„Tahad rahu, valmistu sõjaks. Seda ei ole välja mõelnud mina ega ka teie. Sellega tahan ma vastata igasugustele väärtõlgendustele, mis meie ühiskonnas ilmnevad, eriti internetis, Valgevene relvajõudude liigutamise ja Valgevene ja Venemaa relvajõudude ühise liigutamise kohta,“ ütles Lukašenka.

„Me oleme läbi viinud ja viime treeninguid. Praegu on need kujunenud olukorra ja ohtude tõttu ulatuslikumad. Seetõttu viime me oma territooriumil läbi õppusi. Liigutame sinna, kuhu peame vajalikuks, nii ühist relvajõudude grupeeringut kui ka oma relvajõude. Punkt. Mingit muud tagamõtet, mingit vandenõud ei ole,“ kuulutas Lukašenka.