Tõenäoliselt peetakse selle hulgas lisaks hukkunutele silmas ka vangilangenuid, haavatuid ja desertööre. „Täna, ligi kümme kuud hiljem on Venemaa kaotanud Ukrainas üle 100 000 tuhande sõduri, 3000 tanki ja umbes 6000 muud soomusmasinat,“ märgitakse teates.

Eelnenud ööpäeval andis vastane Ukraina pihta kuus raketi- ja 15 õhulööki, mis tabasid muu hulgas Zaporižžja oblasti tsiviilobjekte, lisatakse teates. Vastase tõrjumisest teatatakse 16 Donetski ja Luhanski oblasti asula juures.

Ukraina ise teatab 14 vastasele antud õhulöögist ning kolme luuredrooni allatulistamisest. Samuti andis suurtüki- ja raketivägi lööke kolme juhtimispunkti ja kahe elavjõu koondumispaiga pihta.

„Kinnitust leidis 17. detsembril antud tulelöök Horlivkas paikneva vastase elavjõu ja tehnika pihta,“ öeldakse teates. „Seal hävitati 13 vastase sõdurit, neist neli ohvitserid. Samuti hävitati üks dessantväe lahingumasin ja kolm laskemoonaveokit.“ Kindralstaabi andmeil korraldab Vene valitsus Belgorodi oblastis palgaliste vabatahtlike värbamist, kes tegeleksid kaevikute ja betoonist kaitserajatiste ehitamisega.

Jaga
Kommentaarid