„Donetski servas sattus tule alla hotell, milles on viimased kuud elanud grupp sõjalisi nõuandjaid, sealhulgas Dmitri Rogozin. Löögid anti suure täpsusega laskemoonaga, oletatavasti 155-millimeetrisest iseliikuvast suurtükiväeseadeldisest Caesar,“ ütles Rogozini abi, vahendab Interfax. „Dmitri Rogozin sai haavata selga, ta on hospitaliseeritud. Ohtu elule ei ole. Erineva raskusastmega traumasid said ka teda saatnud isikud.“

Endine ametnik ise kirjeldas oma vigastusi järgmiselt: „Haavatud selga. Ma jään ellu. Kild möödus sentimeetri kauguselt selgroost.“

Telegrami kanal Baza teatas omalt poolt, et tule alla jäi Donetskis asuv restoran Šeš-Beš, kus Rogozin tähistas oma sünnipäeva. Väljaanne teatas esialgu, et endine ametnik ei saanud vigastada, kuid hiljem kirjutas, et ta sai pehmete kudede killuhaava pähe, läbistava killuhaava tuharasse ja läbistava killuhaava vasakusse reide.

Hiljem teatas Rogozin Telegramis, et teda ootab seoses haavata saamisega ees operatsioon.

„Mul on vigastus, metallkild suurusega kolm korda neli millimeetrit sisenes paremast abaluust kõrgemal. Ees on operatsioon. Kannatada sai veel mitu mulle lähedast inimest,“ teatas Rogozin.

„See oli töökohtumine, kitsas ringis ja rahulikus olukorras pärast naasmist ühest meie vabatahtlike üksusest. Selles hotellis oleme me elanud kõik viimased kuud ja kaheksa aasta jooksul ei ole vastane sellele kohale kordagi tuld andnud. Keegi lekitas informatsiooni ja umbes kell 19.45 toimus mitu suure täpsusega tabamust muu hulgas kohta, kus me vahetult asusime. Löök anti kaliibriga 120 või 155 millimeetrit. Juurdlus määrab kindlaks, kust ja kes,“ kirjutas Rogozin.

Teadete kohaselt võis restorani tulistamise tagajärjel saada vigastada viis inimest ja vähemalt üks võis surma saada – isehakanud DNR-i valitsuse esimehe Vitali Hotsenko ihukaitsja, kirjutab Baza. Hotsenko ise on väljaande andmetel haavatud. Tema pressiesindaja kinnitas TASSile teavet tema vigastuse kohta. Tema sõnul ei ole Hotsenko elu ohus.

Baza teatel sai haavata veel üks Roskosmose endine tippametnik Artjom Melnikov, kes oli kuni viimase ajani riikliku korporatsiooni siseauditi teenistuse juht, aga sai sule sappa, kui Roskosmos sai uue juhi.

Telegrami kanal SOTA avaldas lühikese video sündmuspaigalt:

Jaga
Kommentaarid