Häirekeskus sai teate liiklusõnnetusest Tallinna-Rapla-Türi maantee 86. kilomeetril kell 19.30.

Teadaolevalt põrkasid kokku kaks veoautot ning sõiduauto. „Sõidukites oli kokku neli inimest, kelle kiirabi kohapeal üle vaatas. Õnneks keegi neist viga ei saanud,“ kinnitati Delfile politseist. „Sõidukite juhid olid kained ning omasid juhtimisõigust.“

Transpordiamet hoiatas, et jäävihma oht on täna pärastlõunal ja õhtul suur Kesk- ja Ida-Eestis.

Ilmateenistuse teatel levib soojem õhumass üle Eesti, tuues kaasa õhutemperatuuri tõusu ja kõrge jäävihma võimaluse. Õhutemperatuuri tõustes läheb sadu üle vihmaks ning tekib udu. Teedel on kiilasjää oht.

„Liiklusolud võivad muutuda väga keeruliseks,“ hoiatas transpordiameti osakonnajuht Andres Piibeleht. „Riigiteede hooldajad on täies koosseisus väljas, et teha kõigil teedel libedusetõrjet,“ kinnitas ta. „Tuleb aga arvestada, et libedusetõrje tegemine võtab aega.“

„Liiklejatel palume olla äärmiselt ettevaatlikud ja valida teeoludele vastav sõidukiirus,“ lisas ta.

Ilmateenistus andis ka kolmapäevaks välja esimese taseme hoiatuse, märkides, et Eestis on udu nähtavusega alla 200 meetri. Öösel sajab paljudes kohtades jäävihma, on jäidet ning Ida-Eestis on märja lume ladestust.

Sõidutingimused on üle kogu Eesti endiselt talvised ning sihtkohta jõudmiseks tasub varuda tavapärasest rohkem aega ja turvaline sõidukiirus. Hoiduda tuleks ka ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega.

Transpordiamet ootab liiklejatelt infot teeolude kohta telefonil 1247.

Teeolude ja liikluspiirangute saab lisateavet ka portaalist tarktee.ee.