Sunak tuli Eestisse Riiast, kus ta osales Ühendekspeditsiooniväe (Joint Expeditionary Force ehk lühidalt JEF) liidrite kohtumisel. Sama lennuga saabus täna õhtul ka Kaja Kallas.

Edasi suunduti Tapa sõjaväelinnakusse. Seal kohtuti Eesti ja Briti sõduritega. Hiljem serveerisid peaministrid sõduritele jõuluõhtusöögi. Sõjaväelinnakust lahkuti veidi pärast kella 20.

Juba Riias arutasid Sunak ja Kallas Eesti ja Ühendkuningriigi koostööd, kaitseküsimusi ja Ukraina toetamist. Samuti allkirjastati ühine deklaratsioon, millega seatakse sihiks digipoliitika vallas koostööd tihendada.

„Avaldasin tänu Ühendkuningriigi peaministrile nende vägede kohalolu eest Eestis. Ühendkuningriigi roll Eesti julgeoleku tagamisel ja NATO kaitsehoiaku tugevdamisel alliansi idatiival on hindamatu,“ sõnas Kallas pärast kohtumist. „Oleme tempokalt viinud ellu NATO Madridi tippkohtumisel otsustatut. Ühendkuningriigi otsus määrata brigaad Eesti kiireks tugevdamiseks kriisi korral on suurepärane näide sellest. Samuti teeme tihedat koostööd Eesti kaitsevõimekuse suurendamisel, näiteks Eesti diviisi ülesehitamisel, ühisõppustel ja vastuvõtuvõimekuse suurendamisel,“ rääkis peaminister.

Kohtumisel arutati ka Venemaa agressiooni Ukraina vastu ning Ukraina toetamist. „Eesti ja Ühendkuningriik on olnud ühed aktiivsemad Ukraina toetajad ning siin ei ole küsimust, kas see peab jätkuma – seniks, kuni Ukraina pole oma territooriumi vabastanud, ei ole me teinud piisavalt. Ukraina on tõestanud end lahinguväljal ning meie igakülgne toetus aitab Ukrainal kiiremini sõda võita ning jõuda rahuni,“ märkis Kallas. „Oleme pikas vastasseisus – Venemaa imperialistlikud eesmärgid Ukraina vallutada, taaskehtestada Euroopas mõjusfääride ajastu ja nõrgestada NATO-t ei ole muutunud.“

Peaministrid allkirjastasid Tallinnas tehnoloogiapartnerluse ühiste kavatsuste deklaratsiooni, mis näeb ette kahe riigi digi- ja tehnoloogiakoostöö tihendamist tervishoiu, hariduse ja e-valitsemise valdkonnas.