Häirekeskus sai kell 10.46 teate avariist Saue vallas Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 36. kilomeetril, kus esialgsetel andmetel põrkasid kokku sõiduautod Kia Ceed ja Honda CR-V. Õnnetuskohalt toimetas kiirabi haiglasse Hondat juhtinud 60-aastase mehe ja Kiat juhtinud 81-aastane mehe. Liiklus on sündmuskohal avariiliste sõidukite tõttu häiritud.

Politsei tuvastas sündmuskohal, et mõlema sõiduki juhid olid kained ja omasid juhtimisõigust.

Vähem kui pool tundi hiljem juhtus samal maanteel veel teinegi avarii.

Häirekeskus sai kell 11.15 teate avariist Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 89. kilomeetril kahe reka osalusel. Esialgsetel andmetel asus Tallinna suunas liikunud reka tegema vasakpööret Enge tankasse ja riivas tema järel sõitnud reka kütusepaaki, mis paiskus kraavi.

Reka kütusepaak sai kahjustada ja hakkas lekkima. Päästjad tegelevad selle kõrvaldamisega.

Kiirabi vaatas juhid sündmuskohal üle ning politsei tuvastas, et mõlemad juhid olid ka kained.

Liiklus on õnnetuse tõttu ka sellel maanteelõigul häiritud ning seda reguleerivad politseinikud.

Õnnetuste täpsemad asjaolud on veel selgitamisel.

Transpordiamet teatas hommikul, et riigi põhi- ja tugimaanteed on valdavalt soolaniisked või sõiduradade vahel soolalume segused. „Teeilmajaamad on tuvastanud mitmel pool sisemaa teedel ka jääd. Libeduseoht püsib jätkuvalt,“ märkis amet.

Ühtlasi hoiatati, et Pärnu- ja Läänemaal ning Kagu-Eestis on paiguti tekkinud udu. „See loob soodsad tingimused härmatise tekkeks ja piirab ka nähtavust,“ märkis transpordiamet kella 8.30 ajal.