Ukraina relvajõudude ülemjuhataja Valeri Zalužnõi teatas, et Venemaa lasi Ukraina kriitilise infrastruktuuri objektide pihta välja 76 raketti, millest 72 olid tiibraketid (H-101, Kalibr, H-22) ja neli juhitavad lennuväeraketid (H-59/H-31P).

Zalužnõi sõnul tulistas õhutõrje alla 60 raketti.

Harkivis kõlast pärast kella 8.40 rida plahvatusi, teatas linnapea Ihor Terehhov, kelle sõnul olid sihikul infrastruktuuriobjektid.

Harkivi oblasti sõjaadministratsiooni juhi Oleh Sõnjehubovi sõnul andis Venemaa oblastile vähemalt kolm lööki.

Ka Kiievi oblastis kõlasid plahvatused, teatas oblasti sõjaadministratsiooni juht Oleksi Kuleba.

Plahvatustest Desnjanskõi rajoonis teatas ka Kiievi linnapea Vitali Klõtško. Hiljem teatas ta ühest plahvatuses veel Dnepri rajoonis. Klõtško teatas veel plahvatusest ka Kiievi Holossijivskõi rajoonis. Kiievi sõjaadministratsiooni juht Serhi Popko teatas, et viimased kaks plahvatust olid õhutõrje töö tulemus.

Suspilne korrespondendid teatasid plahvatustest Dnipropetrovski oblastis Krõvõi Rihis. Ukraina presidendiadministratsioon teatas, et Krõvõi Rihis sai tabamuse elumaja, kus hukkus kaks inimest ja sai viga vähemalt viis.

Samuti teatasid Suspilne korrespondendid plahvatustest Zaporižžjas.

Kaks raketti on teadete kohaselt hävitatud Kirovohradi oblastis.

Poltava oblasti sõjaadministratsiooni juhi Dmõtro Lunini sõnul töötab seal õhutõrje.

Suspilne teatas plahvatustest ka Vinnõtsjas.

Esimeste rakettide teele asumisest teatas Mõkolajivi oblasti sõjaadministratsiooni juht Vitali Kim, kes kutsus häiret mitte ignoreerima. Veidi hiljem täpsustas Kim, et oodata on umbes 60 raketti.

Massilise raketilöögi eest hoiatas ka Žõtomõri oblasti sõjaadministratsiooni juht Vitali Bunetško.

Jaga
Kommentaarid