Poola võttis tagasi viimase minuti vastuväited ülemaailmsele ettevõtete maksustamise miinimumile, mis vabastas blokeeringust sellega seotud kokkulepped, mis sisaldavad laenu Ukrainale, vahendab Reuters.

Ülemaailmset ettevõtete maksustamise miinimumi tervitas USA rahandusminister Janet Yellen: „See ajalooline kokkulepe aitab võrdsustada mängureegleid USA ettevõtetele, kaitstes samas USA töötajaid.“

Euroopa Liidu liidrid leppisid eile kokku ka üheksandas sanktsioonide paketis Venemaa vastu, mis hõlmab muu hulgas veel ligi 200 inimese musta nimekirja kandmist ja keelab investeeringud Venemaa kaevandustööstusse.

Poola ja Leedu hoiatasid siiski, et pakutud toidujulgeoleku-alased erandid võivad olla kasulikud väetiseäris osalevatele Vene oligarhidele.

Euroopa Liit näis jõudvat kokkuleppele ka selles, kuidas seada gaasi hinnalagi, ning riigi- ja valitsusjuhid andsid ministritele ülesande see töö esmaspäevaks lõpule viia.

Et ka Euroopa Liidu hoonetes Brüsselis on energia säästmiseks temperatuuri alandatud, oli mõningaid riigitegelasi näha suurtesse sallidesse mähituna.

Belgia peaminister Alexander De Croo ütles, et Euroopa Liit riskib deindustrialiseerumisega kõrgete energiahindade tõttu ning Euroopa ettevõtteid ohustab lisaks USA subsiidide toetatud konkurents.

Vaesemad Euroopa Liidu riigid tahavad koordineeritud vastust ning hoiatasid rikkamaid riike nagu Saksamaa oma tööstuse toetamise eest ilma solidaarsust üles näitamata.