„Läbirääkimised selleks käivad,“ ütles rahandusminister Annely Akkermann (Reformierakond). „Varasemast on teada, et USA on jaganud trahviraha riikidega, kes on neid menetluste läbiviimisel aidanud,“ lisas ta. Akkermann märkis, et Eesti ja USA võimude koostöö on olnud väga hea.

Rahandusminister arvas, et Eesti on teinud toimingud õigesti ja õigeaegselt. „Juba paar aastat tagasi võeti justiitsatašee tööle,“ põhjendas Akkermann. „Usun küll, et toimingud tehti õigesti ja õigeaegselt,“ lisas reformierakondlane.

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) nii ei arvanud: „Ma pole selles sugugi nii kindel.“ Ta meenutas, et initsiatiiv võimalikest trahvidest osa saamiseks tuli esmalt tema kui justiitsministri käest 2018. aastal, siis veel Jüri Ratase esimese valitsuse liikmena.

Edasi tegeles teemaga rahandusminister Martin Helme (EKRE) Jüri Ratase teises valitsuses. „Mis sellest välja tuli? Üks suur pudru ja tohuvabohu kõigi erinevate asjaosaliste ühise pingutuse tulemusena.“ Ta tõi välja, et USA-sse justiitsatašee lähetamine on positiivne.

Reinsalu kinnitas sarnaselt Akkermannile, et Eesti jätkab pingutusi trahvirahast osa saamise nimel.