Eile ja täna ägab terve Eesti tuisutormi käes, lund on paiguti põlvini ja elekter kipub kaduma. Sellises olukorras on igasugune abi teretulnud! Karin sõitis eile töölt koju, kui leidis end ootamatult lumme kinni jäänud linnaliinibusside konvoi tagant.

Pelguranna tänavale oli Karini sõnul lumme kinnistunud üle viie bussi, mida mõned abivalmis mehed olid parasjagu välja lükkamas. „Mina siis omadega bussi sabas ootamas,“ ütles Katrin, kelle auto juurde tulid punases jopes mees oma naisega. „Avan auto ukse, et kuulda mis tal öelda on, kuna ta rääkis vene keeles siis ei saanud ma algul aru,“ selgitas Karin ning lisas, et mehe naine tuli seejärel juttu tõlkima.

„Kas te sooviksite, et mu mees istuks rooli ja aitaks teid bussidest mööda?“ küsis naine Karinilt. Enda sõnul oli Karin korraks sõnatu, sest taoline pakkumine tuli talle ootamatult. „Ma poleks sellist pakkumist oodanud ja imestasin kui abivalmid inimesed võivad olla,“ ütles Karin.

Niisiis istus tundmatu punase jopega mees autorooli, Karin kõrvalistmele ning koos manööverdati busside labürindi tagant välja. „Kahju, et ma härra nime ei tea. Ta jäi veel omakorda busse lumest päästma,“ ütles Karin tänulikult.

Aitäh sulle, mees punases jopes!

Lumme kinni jäämine

Eile pakkus ka lumme kinni jäänud Kristjanile abi üks möödujast autojuht. „Olin eile õhtul oma autoga totaalselt lumes kinni Viljandi maanteel. Kuni peatus suur dodge RAM ja tõmbas mind koos autoga lumest välja kolme minutiga,“ kirjutas Kristjan.

„Suur-suur-suur aitäh RAM-i juhile! Rohkem võiks olla selliseid inimesi,“ tänas Kristjan.

Heategijaid leidus eile teisigi. Delfi kirjutas pärastlõunal, kuidas Saku vallas läksid kohalikud maasturiomanikud appi neile, kes teeoludega kimpu jäid. Liikuma aidati kümmekond rekat ja mitu liinibussi.

Viimsis aga leidis postiljon aega, et lisaks posti toomisele ka ukseni viiv teerada puhtaks lükata.